Ja sam kupio prije godinu i pol W7HP (850 kn) no ne zato što sam lud već zato što mi laptop pod Windovsima radi na bateriji više od četiri sata, a pod ni jednim Linuxom nisam uspio izvući više od dva i pol (a probao sam barem 6-7 distri i nisu sve bile ubuntoidi) .. a ponekad mi doista treba ta produžena mobilnost pa je opcija bila ili W7 ili dodatna baterija .. jbg, odluka je pala na W7. Usput, nije W7 tako loš kad ga malo podesiš
Usput hvala za razbijanje teksta
@gMajstor(e) ..
Sorry, ali ne razumijem što želiš reći, zabolio te slučajni susret s "iskusnim" linuxašom u trgovini koji je pljuvao po Linuxu, zaboli te kad netko od članova LZS-a pljuje po drugim distrama osim po onoj koju koriste, ne razumijem ni ovaj dio:
.. u kojem sam donosiš svoj sud o kvaliteti i komforu korištenja linuxa za prosječnog korisnika i navodiš da tu kvalitetu dobiva besplatno ..Neke distribucije su danas daleko bolje od Windowsa i OSXa. Dok je većina distribucija u ravni sa W-om i OSX-om po svojoj funkcionalnosti. Ako sagledamo stvari i postavimo stvari onakvima kakve jesu, GNU/Linux distribucije, pružaju poptuni komfor svom korisniku, minimalne glavobolje i sve na jednom mestu, a sve to besplatno, takvo nešto ne pruža ni Windows a ni OSX. )I najčešće nije problem do distribucija, nego do toga, da se od starih kanti očekuje da će raditi kao najnoviji Apple, i ako računar od 7,8,9 .. godine ne radi tako, odmah se pljuje i baca drvlje i kamenje na distribuciju. Pre nego što počnete da upoređujete operativne sisteme, prvo se zapitajte dal su kriterijumi po kojima ih ocenjujete identični, a tek nakon toga iznsite svoje misljenje.
e pa linux nije besplatan, plaćen je radom i trudom ljudi koji ga razvijaju i volonterskim radom pojedinaca koji ulažu svoje slobodno vrijeme i trud da ga unaprijede ili samo pomognu manje iskusnom korisniku kad isti naiđe na problem i upravo u tome leži kvaliteta linuxa spram windowsa ili osx. Ne kažem da se i korisnici tih dvaju sistema mđusobno ne pomažu ali su kud i kamo više ograničeni jer nemaju slobodu i mogućnosti koje im daje softver otvorenog koda.
I nemoj sad misliti da si me konstatacijom da je Linux besplatan uvrijedio ili naljutio jer vjerojatno baš ne razumiješ smisao i filozofiju FLOSS-a ..
Usput svatko ima pravo na svoje mišljenje pa tako ja cijenim i tvoje no moraš i ti prihvatiti da svatko ima pravo da mu je jedna distribucija bolja od druge ili da su mu možda i Windowsi ili OSX .. da ima pravo kritizirati stvari koje mu se ne sviđaju ili hvaliti koje mu se sviđaju ..
.. i daj molim te kad pišeš dugačke postove, piši ih u pasusima .. ima nas starijih slabijeg vida