Ma odoh spavati, sutra ću se pozabaviti suptilnim window managerom...Shicy je napisao/la:Hugo, ajmo malo čitat dokumentaciju, sutra ćemo se zaje*avat sa subtleom
Subtle WM
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: HOW (HrOpenWiki) - pitanja, prijedlozi, pomoć
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- retsam
- Spol: M
Rekao sam da ću postati rješenje, pa evo ga prvo pobriši stari ~/.startsubtle:
Ostalo raditi kao normalni korisik ne kao root!!!
Sad mi reci koje programe hoćeš pokretati na startupu, pa ti ja izbacim kako bi taj startsubtle trebao izgledati.
@Shicy za namještanje rezolucije imaš arandr
Kod: Označi sve
sudo rm -rf ~/.startsubtleKod: Označi sve
touch ~/.startsubtle
chmod 700 ~/.startsubtle@Shicy za namještanje rezolucije imaš arandr
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
na Slacku mi je pejnčina u guzi namištanje ovih arandrova...javlja da mu fali neki modul docutils.core 
- retsam
ako ti arandr ne šljaka probaj lxrandr. A da ti ne fali neki dep (ipak si na slacku
)
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Ne pada mi zasad ništa na pamet osim Dropboxa..retsum je napisao/la:Sad mi reci koje programe hoćeš pokretati na startupu, pa ti ja izbacim kako bi taj startsubtle trebao izgledati.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- retsam
pa kaj ja znam jel imaš laptop, pa jel koristiš power manager, koristiš network manager ili wicd, neki clipboar(xfce4-clipman, parcellite?) ako koristiš urxvtc onda trebaš urxvtq pokrenut na startapu, jel korstiš xscreensaver
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Imam laptop. Na Gnome-u to sve dobijem na pladnju pa nisam mislio da ovdje treba dodatno podešavati..retsum je napisao/la:pa kaj ja znam jel imaš laptop, pa jel koristiš power manager, koristiš network manager ili wicd, neki clipboar(xfce4-clipman, parcellite?) ako koristiš urxvtc onda trebaš urxvtq pokrenut na startapu, jel korstiš xscreensaver
Onda može:
dropbox
clipit
gnome-screensaver
gnome-keyring-daemon --start --components=gpg
gnome-volume-control-applet
nm-applet --sm-disable
/usr/lib/gnome-user-share/gnome-user-share
/usr/lib/policykit-1-gnome/polkit-gnome-authentication-agent-1
/usr/bin/gnome-keyring-daemon --start --components=secrets
/usr/bin/gnome-keyring-daemon --start --components=ssh
gnome-power-manager
/usr/lib/battery-status/battery-status --indicatorOne definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- retsam
Ako si napravio se kao što je gore navedeno imaš prazni .startsubtle unutar svoha home-a sad bi samo trebao kopi pejstati sljedeće u njega:
autostart () {
drpopbox &
gnome-screensaver &
nm-applet --sm-disable &
gnome-power-manager &
clipit &
}
subtle &> ~/subtle.log &
PID=$!
autosubtle &
wait $PIDKen Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config