ubuntu 10.10 problemi

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

CaM
Spol: M
Kontakt:

Re: ubuntu 10.10 problemi

Post Postao/la CaM »

gMajstor je napisao/la:A jesi li razmisljao da promenis distru, posto ocigledno kod tebe nesto ne stima. Citam tvoje postove i konstantno imas neke kvarove, od samog starta. Ili ti je CD s kog si instalirao bio bagovit, ili nesto gadno ne stima u tvom kompu. Npr na mom starom kompu, koji je bio isto pa jaka konfiguracija (Intel 3ghz, 2gb ram ... ) , npr nikako nije hteo KDE da radi kako valja, bio usporen skroz na skroz. Na kraju se ispostavilo, da mi hard disk ne radi najbolje, tj da ima jako slab protok (fabricka greska). Dakle ako imas konstantno probleme probaj drugu distru, a ako opet bude problema, probaj da promenis okruzenje, a ako ni to ne urodi plodom, menjaj komp ili trazi kakva se to hardverska greska potkrala. (Mada da sam na tvom mestu promenio bih komp)

Nevezano za temu:
Jako me iritira, kad ljudi pokusavaju da na stare kompove stave najvnoviji linux, pa posle kukaju kako je XP radio bez greske. Pa i KDE3 bi na staroj konfigraciji leteo. Nek probaju da instaliraju W7, pa posle nek kazu dal radi ili ne, pitanje leta je visoka matematika.
Ne znam da li si to odgovarao meni, no ja baš i nemam konstantnih problema sa linuxom...
Ubuntu mi je skroz OK distra i radi mi. Problemi su bili kao i kod drugih sa određenim komadom hardware-a koje sam zamijenio sa novima tj. onima koje linux podržava. A ovaj problem opisan par postova ranije je očito bio sa HR serverom, pošto je nakon prebacivanja na BiH server sve proradilo, a danas radi i na HR serveru. Tako da to ne smatram isto problemom na svom kompu niti distribuciji.
I ovo zadnje pitanje nije nešto strašno ... jer kad ode u log out mogu ga ugasiti na shut down ... no pitao sam zbog čega je tako ... jer do nedavno to nije radio.
Što se tiče promjene kompa možda to tebi nije problem, no meni osobno je. Tako da ta opcija neće tako skoro biti ostvariva, a niti potrebna.
Za iritacije imaš lagano riješenje, jednostavno ne čitaš postove koji te iritiraju.
U svakom slučaju hvala na savjetima.
josefin

Post Postao/la josefin »

Ne znam kam da stavim ovo pitanje.Nova sam na ubuntu,jer vecinu radim na win7.Lap sam dobila sa linuxom i napravili smo particije ,prvo mint,kasnije ubuntu 10.10 .Sve je radilo super do neki dan kad mi je frend stavio nove wine i sp1 (vjerojatno je to razlog)Ubuntu se jednostavno nije htio dici.Jedino sam ga mogla maknut i stavit novi.zanima me da li mogu i kako vratit slike i filmove sa staroga ,kao restore il tak nesto.Malo sam citala tu i napravila screen http://s1.bild.me/bilder/030611/1383099 ... aslona.png http://s1.bild.me/bilder/030611/8382558 ... lona-1.pngzahvaljujem!!
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Reformatirala si disk i sada imas samo particije sa Windowsima. Ostalo ti je prazno.
Probaj Hiren i na njemu neki od recovery alata. Mozda s njim uspijes spasiti ako je nesto od podataka ostalo.
josefin

Post Postao/la josefin »

ok.probat cu! hvala
Odgovori