Imam ovaj adsl router dvije godine. Nedavno sam ga pokušao koristiti (osim naravno za lan i net) kao print server, a potom kao file server. Neuspješno i jedno i drugo.
Kao print server radi dobro ako je klijent pod windowsima. S linuxom pravi probleme. CUPS čeka 5 minuta i tek onda ispiše. Ako se job prekine, onda ispiše odmah. Greške sada neću navoditi jer ovisi od distribucije i verzije CUPS-a, a ništa pametno ni ne izjave. Čini mi se da ima neke veze s onemogućavanjem bi-directional veze (koju treba onemogućiti jer je glup i primitivan) što se pod win može, a pod CUPSom nisam nigdje našao, pa izgleda da klijent čeka odgovor printera. Protokol je LPD/LPR.
Kao file server radi pod windowsima, iako sporo i ponekad mušićavo. Pod linuxom se vidi priključeni disk ili stik, i to je sve.
Ni jedan problem nisam uspio riješiti. Ako netko ima iskustava s ovim uređajem, neka ih podijeli. Naravno, za navedene poslove koristim desktop komp i Arch Linux preko kojega se spajaju klijenti na printer (CUPS - IPP, rade i drugi protokoli) i radi sve bez greške.

Kaži, kakav fleš, nisam ubacivao nikakav usb u njega