Arch Linux

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Marijek
Spol: M

Re: Arch Linux

Post Postao/la Marijek »

sumski je napisao/la:da

Kod: Označi sve

man pacman.conf
kova-ng je napisao/la:@Marijanek

o tome imaš nešto i na Grofovom blogu

http://mojlinux.igranje.org/03-mojarch/ ... ije-paketa
Fala ekipa :)
per aspera ad astra iliti kroz gužvu do šanka...
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Da , možeš i grupu paketa , recimo, gnome
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

Primjetio sam na već nekoliko stranica da ne vidim tekst u polju koji upravo pišem.
Za primjer ću uzeti Facebook, tamo ne vidim kada pišem status ili komentar, dok recimo kada pišem poruku ili na chatu, vidim tekst koji pišem.

Upisao sam neki bezveze tekst, a to izgleda ovako:

slika

Dakle, ništa. Snalazim se tako da napamet upišem tekst i provjerim ga tako da ga selektiram, ili napišem tekst u nekom editoru pa ga copy/paste.

Browser - Firefox 5.0
WM - Openbox
Distra - Arch

Problem sam također imao i na Firefox 4.0. Prvi puta se susrećem s ovim problemom, pa ako netko cilja na nešto, volio bih da mi pomogne.

Hvala.
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

hmm, zanimljivo. probaj označiti "tekst" (klikni na njega, ctrl+a, ctrl+c te ga paste-aj negdje... bil odje van ff). ako ga ima, možda je onda problem oko postavki defaultnih boja (tema?).
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Linux 3.0.1-1 kernel, od jučer u core repou.
Treba obratiti pažnju na nove nazive. Za stare su kreirani simbolički linkovi, pa će boot i dalje raditi.
http://www.archlinux.org/news/changes-t ... filenames/

EDIT: izgleda da nema nekih problema, osim što su se kod mene promijenile putanje /sys/class/hwmon... pa tko koristi fancontrol, conky i sl. vjerojatno će ih trebati ponovo konfigurirati.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
retsam

Post Postao/la retsam »

Pa, kod mene i nije sve tako bajno javlja grešku prilikom bootanja, ali se boota normalno, greška je identična ovoj: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php ... 53#p973053, googlao sam i ništa korisno nisam našao, u tty prije logina također javlja grešku vezanu uz wireless phy0 (on također radi normalno), nemam uopće ideje što bi tome mogao biti uzrok, a još mi se i subtle sad razjebao i to sve na godišnjem :evil: . I ovaj post pišem s twm-a koji mi dere živce :ljut
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

3.0 imal i prije nego ušel u arch repozitorije i nikakvuh problema.
promjenil parametre u grubu,prekompajliral nanovo drivere za wireless a dalje sve radi
Archer

Post Postao/la Archer »

Izašla nova verzija Arch instalacionog medija, puno stvari je promenjeno za više informacija evo na ovoj strani:

http://www.archlinux.org/news/20110819- ... ion-media/
Odgovori