Postoje ljudi koji će GIMP pljuvat, govorit da ne valja, da nije do koljena PS-u, a da ga nisu ni probali, postoje i oni koji će se ponašati kao i prva grupa, samo zato što su negdje čuli da je PS zakon. Imaš i onu grupu koja je probala GIMP ali se boji promjena, pa im je jednostavnije reći da GIMP nije ni blizu PS-u ili da GIMP ništa ne valja. Tu su i oni koji će tvrdit da u PS-u može napravit kvalitetnije radove, te oni koji će tvrdit da GIMP ne vrijedi jer se u njemu nešto radi na drugačiji način nego u PS-u.
Neki dan sam na jednom forumu naišao na opis kako pripremiti sken stripova za objavu na istom. U tom opisu autor je naravn preporuca Phooshop ... pa u jednom dijelu kaže
eto znalac ne preporuča manje verzije jer su lošije, a verzija 3, ..., 8 itd mogu sve što i CS, CS2... samo što se neke stvari rade drugačije ... takvi znalci su mi najbolji kad samouvjereno nešto takvo tvrde.<cut>...Preporucujem verzije od CS2 pa nadalje do CS5.Ono sto ne preporucujem jeste manje verzije od CS2 jer mislim da su dosta losije...<cut>
Isti taj autor teksta na početku pisanja savjetuje...
Ključna rječ SKINEŠ, ne kupiš već skineš, krekiraš i radiš ... i takvi će se najviše javljat i pljuvat po GIMP-u<cut>...Konkretno najbolje je da skines adobe photoshop za pocetak...<cut>