[GIMP] Sve o njemu...

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

CaM
Spol: M
Kontakt:

Re: GIMP

Post Postao/la CaM »

Fora je da GIMP odradi bez problema rastavljanje na CMYK za tisak.

Postoje ljudi koji će GIMP pljuvat, govorit da ne valja, da nije do koljena PS-u, a da ga nisu ni probali, postoje i oni koji će se ponašati kao i prva grupa, samo zato što su negdje čuli da je PS zakon. Imaš i onu grupu koja je probala GIMP ali se boji promjena, pa im je jednostavnije reći da GIMP nije ni blizu PS-u ili da GIMP ništa ne valja. Tu su i oni koji će tvrdit da u PS-u može napravit kvalitetnije radove, te oni koji će tvrdit da GIMP ne vrijedi jer se u njemu nešto radi na drugačiji način nego u PS-u.

Neki dan sam na jednom forumu naišao na opis kako pripremiti sken stripova za objavu na istom. U tom opisu autor je naravn preporuca Phooshop ... pa u jednom dijelu kaže
<cut>...Preporucujem verzije od CS2 pa nadalje do CS5.Ono sto ne preporucujem jeste manje verzije od CS2 jer mislim da su dosta losije...<cut>
eto znalac ne preporuča manje verzije jer su lošije, a verzija 3, ..., 8 itd mogu sve što i CS, CS2... samo što se neke stvari rade drugačije ... takvi znalci su mi najbolji kad samouvjereno nešto takvo tvrde.
Isti taj autor teksta na početku pisanja savjetuje...
<cut>...Konkretno najbolje je da skines adobe photoshop za pocetak...<cut>
Ključna rječ SKINEŠ, ne kupiš već skineš, krekiraš i radiš ... i takvi će se najviše javljat i pljuvat po GIMP-u
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

CaM je napisao/la: Postoje ljudi koji će GIMP pljuvat, govorit da ne valja, da nije do koljena PS-u, a da ga nisu ni probali, postoje i oni koji će se ponašati kao i prva grupa, samo zato što su negdje čuli da je PS zakon. Imaš i onu grupu koja je probala GIMP ali se boji promjena, pa im je jednostavnije reći da GIMP nije ni blizu PS-u ili da GIMP ništa ne valja. Tu su i oni koji će tvrdit da u PS-u može napravit kvalitetnije radove, te oni koji će tvrdit da GIMP ne vrijedi jer se u njemu nešto radi na drugačiji način nego u PS-u.
i u koju mene grupu trpaš, tek tolko da znam u kojoj sam ladici?
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

CaM je napisao/la:Mišljenja sam da dio "... ali još nisu dosegle nivo kvalitete i mogućnosti s vlasničkim parnjacima" bi trebao biti izbrisan, pošto je netočan (nije objektivan) i čitaču (korisniku) daje krivu sliku o GIMP-u. Već ranije sam dao u ovoj temi usporedbu PS <-> GIMP iz čega je vidljivo da je ova tvrdnja na HOW netočna.
Pa to možeš sam izmijeniti...upravo to i jest bit wikija, da bilo tko može popraviti ako je nešto netočno. A i tko zna kad je to napisano; ako je to prijevod nekog starog teksta iz vremena dok GIMP još nije bio tako moćan kao sad, trebalo bi ga malo osvježiti.
CaM
Kontakt:

Post Postao/la CaM »

Abzeenth je napisao/la: Pa to možeš sam izmijeniti...upravo to i jest bit wikija, da bilo tko može popraviti ako je nešto netočno. A i tko zna kad je to napisano; ako je to prijevod nekog starog teksta iz vremena dok GIMP još nije bio tako moćan kao sad, trebalo bi ga malo osvježiti.
Ma znam da je tekst moguće nastao kad je GIMP bio možda u verziji 2.2 tad je to onda bilo i realno za napisati.
To sam zamijetio danas pa sam zato i napisao ovdje da se ispravi (ja bi rado ispravio ali se još nisam naviknuo na rad na WIKI pa se bojim išta dirat :) )
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Ma Gimp je profesionalni alat, i neka kaže tko što hoće. Istina da treba dosta vremena dok se navikneš na njega, i da ima više klikanja, no svejedno ukoliko radiš neki ozbiljniji rad, treba ti duže vremena i na PS-u i na Gimpu, i tu nema prevelike razlike.. :)

Naravno, stvar je sve u navikama, kao i kod prelaska s Windowsa na Linux, ili sa Gnome-a na Gnome-shell.. :D Sve ovisi o pojedincu.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
CaM
Kontakt:

Post Postao/la CaM »

Soul_Sample je napisao/la:
CaM je napisao/la: Postoje ljudi koji će GIMP pljuvat, govorit da ne valja, da nije do koljena PS-u, a da ga nisu ni probali, postoje i oni koji će se ponašati kao i prva grupa, samo zato što su negdje čuli da je PS zakon. Imaš i onu grupu koja je probala GIMP ali se boji promjena, pa im je jednostavnije reći da GIMP nije ni blizu PS-u ili da GIMP ništa ne valja. Tu su i oni koji će tvrdit da u PS-u može napravit kvalitetnije radove, te oni koji će tvrdit da GIMP ne vrijedi jer se u njemu nešto radi na drugačiji način nego u PS-u.
Ovo sam naveo općenito, nevezano za tvoje pisanje.
Pošto te ne poznajem, mogu iz napisano jedino pretpostaviti da koristiš krekirani PS.
No ne trpam te u nikakve ladici ...
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

CaM je napisao/la:
Soul_Sample je napisao/la:
Ovo sam naveo općenito, nevezano za tvoje pisanje.
Pošto te ne poznajem, mogu iz napisano jedino pretpostaviti da koristiš krekirani PS.
No ne trpam te u nikakve ladici ...
al upravo jesi, iako sam u jednom postu napisao da je moj prelazak na gimp bio prije četiri godine, kad sam prešo i na linux. nebitno, nećem da me grof opet pobriše.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
CaM
Kontakt:

Post Postao/la CaM »

Nisam, napisao sam da mogu jedino pretpostaviti, što ne znači da jesam ... :)
Ma nije Grof tak zločest... :)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Evo, sad je ispravljeno na HOW-u.
http://wiki.open.hr/wiki/Uvod_u_Linux#P ... i_hardvera
Nadam se da se slažete da AutoCAD nema trenutno kvalitetne alternative na Linuxu? ;)
CaM
Kontakt:

Post Postao/la CaM »

Suko je napisao/la:Evo, sad je ispravljeno na HOW-u.
http://wiki.open.hr/wiki/Uvod_u_Linux#P ... i_hardvera
Nadam se da se slažete da AutoCAD nema trenutno kvalitetne alternative na Linuxu? ;)
O tome ne mogu ništa reći jer nisam koristio AutoCAD niti sam imao potrebe ovdje probati alternative.
A što se tiče ispravka, OK ako ste smatrali da je tako bolje...
:)
Zadnja izmjena: CaM, dana/u 19 tra 2011, 11:09, ukupno mijenjano 2 puta.
Odgovori