Ima li netko link ili upute kako da se spojim iz androida na mySQL bazu ili kako da sinkroniziram remote bazu sa lokalnom bazom na uređaju.
Pokušao sam sa spajanjem na mySQL bazu PHP-om, ali bez uspjeha i nekako mi se ne sviđa taj način. Možda bi najidealniji bio sinkronizacija SQLite baze.
hvala
[Java] Android mySQL SQLite
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
- Sokac
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: [Java] Android mySQL SQLite
android ne podržava nativno MySQL. Moja preporuka ti je da odradiš output mysql baze preko php (json), obradiš i potrpaš to u SQLite ako se sinkronizacija ne radi često.
Ukoliko je potrebno češće sinkornizirazi, razmisli da sve ide remote...
Ukoliko je potrebno češće sinkornizirazi, razmisli da sve ide remote...
Re: [Java] Android mySQL SQLite
Znam da ne podržava. Baš to mi i stvara problem.
Sinkronizacija bi išla svakih x minuta.
Radi se o projektu za fax pa bi stoga sinkronizacija bila postavljena na 1 minutu čisto iz prezentacijskih razloga.
Zbog same problematike ne može mi sve ići lokalno jer se radi o ticketing aplikaciji kojoj se prijave vrše online te one trebaju biti dostupne na više uređaja istovremeno.
Može li malo pojašnjenje ili barem neki link gdje bi mogao naći više informacija o...
Ovaj link sam nasao jos prije nekoliko dana no nisam uspio. Vjerojatno sam nesto krivo radio. Pokušat ću ponovno.
http://www.helloandroid.com/tutorials/c ... l-database
Idem tražit dalje. hvala na informaciji.
Sinkronizacija bi išla svakih x minuta.
Radi se o projektu za fax pa bi stoga sinkronizacija bila postavljena na 1 minutu čisto iz prezentacijskih razloga.
Zbog same problematike ne može mi sve ići lokalno jer se radi o ticketing aplikaciji kojoj se prijave vrše online te one trebaju biti dostupne na više uređaja istovremeno.
Može li malo pojašnjenje ili barem neki link gdje bi mogao naći više informacija o...
Misliš li na to da napravim php site koji će mi raditi ispis iz baze te da ga pozivam iz androida? ili...Moja preporuka ti je da odradiš output mysql baze preko php (json), obradiš i potrpaš to u SQLite ako se sinkronizacija ne radi često.
Ovaj link sam nasao jos prije nekoliko dana no nisam uspio. Vjerojatno sam nesto krivo radio. Pokušat ću ponovno.
http://www.helloandroid.com/tutorials/c ... l-database
Idem tražit dalje. hvala na informaciji.