Reklama: Microsoft Office 2010

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
zole052
Spol: M

Reklama: Microsoft Office 2010

Post Postao/la zole052 »

Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Re: Reklama: Microsoft Office 2010

Post Postao/la Lutherus »

katastrofa
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Strashno :thumbs_down

A bas mi je MSOffice 2010 pocel svidjati s podrskom za ODF format, kad ono reklama da boli glava.

Sta je najjadnije, hvale se kako je MS Office sucelje jednostavno, intuitivno i nepromijenjivo kroz verzije, a u zadnjih 10 god su sucelje promijenili 3 put (office XP -> office 2003 (male promjene u izbornicima, nis strasno) -> office 2007 (nitko ziv se u njemu ne snalazi) -> office 2010 (isto ko i 2007 s dodatnim gumbicima)).

S druge strane OOo ima isto sucelje od kad znam za njega.

No slazem se da postoji nekonzistentnost u citanju/prikazu dokumenata u openoffice-u (iako to postoji i s MS Office-om - samo probajte otvoriti neki dokument koji sadrzi fontove koje vi nemate instalirane na racunalu - ista prica). Problem se s OOo-om cesce javlja bas zbog toga sto sa standardnom instalacijom OOo-a ne dodje standardni paket fontova, pa onda neki koriste MS fontove, neki neke druge pa prikaz dokumenata bude raznolik na raznim kompjuterima.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
kvaju

Post Postao/la kvaju »

Zar je ovo dopušteno? Ovako blatit konkurenciju?
Zar nemaju neka pravila marketinga?

Volio bih neki revenge OO-a na ovu temu
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
kova-ng

Post Postao/la kova-ng »

ms se osjetio ugroženim zbog sve većeg korištenja openoffice-a, pa je posegnuo za ovako prljavom igrom ....
jadno kava
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Negativne kampanje su za mase, ali umjesto da se zgražamo nad time treba se pitati koliko ima istine u tome? Da li je istina da su makroi katastrofalno podržani? Je. Da li je istina da se treba trošiti više resursa na održavanje takvog sustava? Možda. Da li je istina da se nema koga pitati za podršku kada stvar rikne? Je.
E, pa onda, to nije stvar klevete ili bezrazložnog napada, već stvar toga da nam MS kaže što ne valja sa FLOSS-om pa mi znamo točno što korigirati. U konačnici, ovakve stvari su korisne a ne loše.

Ovakve kampanje inače vode naši političari i to praktički ekskluzivno. Glasajte za mene jer je onaj drugi to, to , to i to. Nema stvarnih razloga zašto glasati za mene, već zašto NE glasati za onog drugog.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
madone

Post Postao/la madone »

Očito je da smatraju OO velikom prijetnjom pa ne biraju sredstva.
Što u stvarnosti i je jer nema problema sa kompatibilnosti kao zatvoreni ms format...

Bilo koja firma ili institucija koja uzme OO i odf nikad neće imati problema sa kompatibilnosti a ms nije kompatibilan ni sam sa sobom.

Obaveza javnih institucija da dokumenti(razni obrasci...) budu dostupni svima.
A ne samo onima koji imaju love za ms office odnosno win jer je skoro nemoguće instalirati ms office na linux.

Tako da ubiti ni nemaju izbora nego koristiti OO i odf. A zašto koriste ms office to samo bog zna.
Vjerojatno babe u mirovinskom, zdravstvenom, poreznoj puno koriste makro naredbe.
Navodno da ne mogu živjet bez njih jer im puno ubrzavaju rad i povećavaju produktivnost.

p.s
naravno demokratski su objavili video na youtube i onemogućili komentare vjerojatno su očekivali pozitivnu reakciju i odobravanje ;)
komentari omogućeni
zole052

Post Postao/la zole052 »

madone je napisao/la: Vjerojatno babe u mirovinskom, zdravstvenom, poreznoj puno koriste makro naredbe.
Navodno da ne mogu živjet bez njih jer im puno ubrzavaju rad i povećavaju produktivnost.
rofl rofl rofl
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

FUD
To je dozvoljeno i često se koristi.
Jedna od Microsoftovih strategija.
http://en.wikipedia.org/wiki/Halloween_Documents
Inače, izrazito ne volim Ms Office s ribonima.
Užasno se snalazim na njemu i ne znam ništa naći.
TAko da na svakon kompu instaliram OpenOffice.
I primjećujem onda da ljudi koji se koriste tim računalom (kod mene na poslu) isto otvaraju OpenOfice jer im je sučelje intuitivnije i znaju ga koristiti.
(Ne kažem da riboni nisu dobri kad se naučite gdje što stoji, ali meni nikako ne pašu)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ima jedna stvar koje je MS svjestan i dešava se u 95% korisnika. Sva ta sranja koja MS može, zapravo NITKO ili VRLO MALO tko koristi. U odnosu na uloženo - to je čisti bačeni novac. Kupiti nešto što će ti sigurno stajati na polici. I oni to znaju, ali za to nemaju rješenje. Pokazatelj toga su i ovakve reklame...
Odgovori