Debian 5 i mrežna kartica
Moderator/ica: Moderatori/ce
- glaskoncILLa
Re: Debian 5 i mrežna kartica
backport kerneli su kerneli noviji od onog u stable releasu, ali kompjalirani na stableu.
realno, ako ti sve radi na 2.6.26, nema pretjerane potrebe da ga updateas, ta kombinacija je daleko manje testirana...
realno, ako ti sve radi na 2.6.26, nema pretjerane potrebe da ga updateas, ta kombinacija je daleko manje testirana...
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
-
The Acacia Strain
- Spol: M
ovako šefe 
svježa instalacija lenny-a, eth0 i dalje ne diže, dodao sam u interfaces kako si rekao, restartao networking, no opet ista stvar.
zanima me kamo da vidim taj message vezan uz drivere?
svježa instalacija lenny-a, eth0 i dalje ne diže, dodao sam u interfaces kako si rekao, restartao networking, no opet ista stvar.
zanima me kamo da vidim taj message vezan uz drivere?
- glaskoncILLa
pregledaj dmesg (sto je isto kao da gledas /var/log/messages), /var/log/syslog i /var/log/kern.log, tamo bi se trebalo nesto pojaviti vezano uz bilo kakav problem.
takodjer, ako mislis da si instalirao driver za tvoju karticu, pitanje je da li je module upucan i da li se dize nakon reboota. popis aktivnih modula mozes videti sa modprobe -l (mozes i sparsati svoj module iz outputa, biti ce jednostavnije
)
ukoliko tome nije slucaj, module mozes upucati sa modprobe ime_modula i osigurati se da se upucava prilikom svakog reboota tako da ga stavis u /etc/modules file.
takodjer, ako mislis da si instalirao driver za tvoju karticu, pitanje je da li je module upucan i da li se dize nakon reboota. popis aktivnih modula mozes videti sa modprobe -l (mozes i sparsati svoj module iz outputa, biti ce jednostavnije
ukoliko tome nije slucaj, module mozes upucati sa modprobe ime_modula i osigurati se da se upucava prilikom svakog reboota tako da ga stavis u /etc/modules file.
-
The Acacia Strain
dmesg | grep -i firmware
mi kaže kako je Broadcom 43xx-legacy driver loaded - dvije takve poruke dobijem
u /lib/modules
sam našao b43legacy.ko i b43.ko
njih sam modprobe-a i ručno upisao u /etc/modules b43legacy i b43 (neznam jel to ispravno?)
dalje nisam dirao ništa.. trebam li skinut još neki paket ili?
jer opet se nisam maknuo s mrtve točke
kada želim instalirat b43-fwcutter mi javi
wget: unable to resolve host address 'downloads.openwrt.org'
nemoram ja imat wireless, pošto vidim da je moj chipset 4357 trenutno unsupported, al makar da ethernet sredimo
mi kaže kako je Broadcom 43xx-legacy driver loaded - dvije takve poruke dobijem
u /lib/modules
sam našao b43legacy.ko i b43.ko
njih sam modprobe-a i ručno upisao u /etc/modules b43legacy i b43 (neznam jel to ispravno?)
dalje nisam dirao ništa.. trebam li skinut još neki paket ili?
jer opet se nisam maknuo s mrtve točke
kada želim instalirat b43-fwcutter mi javi
wget: unable to resolve host address 'downloads.openwrt.org'
nemoram ja imat wireless, pošto vidim da je moj chipset 4357 trenutno unsupported, al makar da ethernet sredimo
- glaskoncILLa
otvori par terminala i napravi tail -f messages, syslog i kern.log, nakon toga u drugom terminalu upisi ifconfig eth0 up.
negdje se krije greska samo ju trebamo naci.
negdje se krije greska samo ju trebamo naci.
-
The Acacia Strain
u međuvremenu sam uspio instalirat testing.. mislio sam da će ondje proći bolje, al ništa 
evo, uradio sam kako si rekao, al nigdje ne javlja ništa vezano uz ethernet ili wireless :/
i dalje nemogu dignut eth0
negdje sam malo čitao za svoj modul 4357 koji mi pokaže... kako je unsupported... tako barem kaže linux wireless :/
evo, uradio sam kako si rekao, al nigdje ne javlja ništa vezano uz ethernet ili wireless :/
i dalje nemogu dignut eth0
negdje sam malo čitao za svoj modul 4357 koji mi pokaže... kako je unsupported... tako barem kaže linux wireless :/
- glaskoncILLa
khm, da..
pregledao sam malo i nigdje nisam nasao da za neki driver sluzbeno pise da ju podrzava, tako da je moguce da su u pravu.
a nista, nije bas neka utjeha, ali broadcom sad otvara drivere..
pregledao sam malo i nigdje nisam nasao da za neki driver sluzbeno pise da ju podrzava, tako da je moguce da su u pravu.
-
The Acacia Strain
yep, no bitno da mint, ubuntu, sisa i ostale distre bez problema radeglaskoncILLa je napisao/la:khm, da..
dok se ne otvore, ubuntu...
hvala na pomoci
- glaskoncILLa
ako radi na ubuntu, nema nikakvog razloga da ne radi na skvizscu, eventualno nesto treba doinstalirati, verzija kernela je ista, moze biti samo ovaj free/non-free dio..
ali zapravo nismo ni gledali za ethernet, nisi stavio chipset etherneta.
ali zapravo nismo ni gledali za ethernet, nisi stavio chipset etherneta.