The Go Programming Language

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Odgovori
stefan
Moderator
Spol: M

The Go Programming Language

Post Postao/la stefan »

Mozda bi moglo i u rubriku vijesti.. Pa premjestite ako smatrate potrebnim.
Google je prezentirao novi programski jezik imena "Go", koji je mješavina C++ i Pythona [vjerojatno dva najbolja jezika - do sada ;)].
Biti će zanimljivo vidjeti što Go nudi, i da li je uspio uzeti najbolje iz dva svijeta (C++a i Pythona).

LINKOVI:
golang.org
prezentacija
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
augur

Re: The Go Programming Language

Post Postao/la augur »

Ne bih rekao da je mješavina C++ i Pythona s obzirom da nema ni klasa ni objekata niti jednostavne pajtonovske sintakse. Mislim da bi mu glavni atributi bili brzina, GC i konkurentnost. Pod to ga barem guraju. Meni izgleda kao pročišćeni C za moderno doba :)
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul.
pingu

Post Postao/la pingu »

(UNIX, Linux, GNOME)= C, nuff said. :mrgreen:
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

augur je napisao/la:Ne bih rekao da je mješavina C++ i Pythona s obzirom da nema ni klasa ni objekata niti jednostavne pajtonovske sintakse.
ima objekte

pingu je napisao/la:(UNIX, Linux, GNOME)= C
dodas dva plusa iza C pa imas i Qt i KDE ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
pingu

Post Postao/la pingu »

stefan je napisao/la:
pingu je napisao/la:(UNIX, Linux, GNOME)= C
dodas dva plusa iza C pa imas i Qt i KDE ;)
To je GUI a ne core system. Za GUI bolje odgovara objektni pristup zato je Matthias uzeo Qt i započeo KDE projekt. Dodaš Haskell imaš Xmonad. :)
augur

Post Postao/la augur »

stefan je napisao/la:ima objekte
Ne kao instance klasa. Ima jedino metode na tipove podataka i interfejse.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul.
jjj

Post Postao/la jjj »

augur je napisao/la:Ne bih rekao da je mješavina C++ i Pythona s obzirom da nema ni klasa ni objekata niti jednostavne pajtonovske sintakse. Mislim da bi mu glavni atributi bili brzina, GC i konkurentnost. Pod to ga barem guraju. Meni izgleda kao pročišćeni C za moderno doba :)
U potpunosti se slažem s prve tri rečenice :) Što se zadnje tiče, meni izgleda kao još jedan pokušaj na C (i samo to).

A što se sintakse tiče, to je C s malo Pascala (:= aaargh!), a ne Python - slices postoje i prije Pythona pobogu. Ali uglavnom C. S nekim keywords redefiniranim - veselim se objašnjenjima tipa "you know how const does Y in C? well, forgot about it, here it does X". Eh.
Odgovori