hehe, ja se po automatizmu poveo tvojim primjerom i nisam stavio @ na syslog-ng da bi nakon drugog bootanja (ipak) zablokirali miš i tastatura....nakon što sam to riješio došlo mi je do "filesystem check failed" na root particiji pa sam morao i to riješiti sa e2fsck.pingu je napisao/la: Javljam se sa live Fedore koja mi je bila prva pri ruci. Ponovo mi se ponavlja ono, sto mi se događalo prije, kada sam se igrao sa demonima u rc.conf-u. Maknem @ sa syslog-ng i onda mi zablokira tipkovnica u KDM-u. Stavim @ na syslog-ng, opet isto, blokiran mis i tipkovnica.
Ponovo cu morati maknuti @ sa svih demona da mogu nekako uci u sistem.
Bootchart - Tko zadnji magarac!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Bootchart - Tko zadnji magarac!
Nema problema. Sada sve leti kod bootanja, trenutne postavke:simke je napisao/la:to ti se hal zakasnio sa dizanjem, on isto nebi trebao biti @, al ispred njega mozes staviti stvari koje neovise o njemu, ja znam za alsu.
sori zbog toga sto sam reko sve, al mislio sam da znas da nesmijes staviti ispred syslog-ng jer u wikiu pise da se to nesmije raditi, u biti nesmije biti u @ ni jedan deamon o kojem ovisi neki drugi.
npr.
syslog-ng @alsa hal @crond @network......
i dbus ti netreba, pa sat nevidis da ga lodira 2 puta.
mislim, kako kome, meni hal u @, i radi sve.
Kod: Označi sve
DAEMONS=(syslog-ng @network @netfs @crond !dbus @cpufreq @hal)U wikiju piše, može smetati dbus i hal kombinacija demona i ne mora. Ja nisam primjetio neke probleme, ali ako je preporučeno ugasiti, onda sam tako učinio. Malo sam preskakao chaptere (which chapters?)
Mislim da je to nekako automatski riješeno, dbus i hal i mogući konflikti među njima. System Monitor mi kaže dbus-daemon i dbus-launch za mene i root-a i posebno dbus-daemon kao dbus user, ukupno 5 dbus-a. Tako da ne mislim da postoji dvostruko učitavanje dbus demona. Samo, poznavanje kako GNU/Linux sistem funkcionira u low levelu mi nije jača strana.
Da, to sam i ja morao učiniti, jer nisam napravio clean shutdown.Koistinen je napisao/la:hehe, ja se po automatizmu poveo tvojim primjerom i nisam stavio @ na syslog-ng da bi nakon drugog bootanja (ipak) zablokirali miš i tastatura....nakon što sam to riješio došlo mi je do "filesystem check failed" na root particiji pa sam morao i to riješiti sa e2fsck.
edit:
17 sek.

edit2:
Morao sam ponovno uključiti dbus, jer mi se ne želi prikazati cdrom u Dolphinu kada ga ubacim u drive . Ali K3B može učitati session cdrom-a.
16 sek.

1:14 min... predugo traje -.-''
eto, ako bi mi netko mogao pomoci kako da ubrzam boot, na fedori sam cija je instalacija stara svega 3 dana. Prije nego li sam instalirao driver za graficku, boot je trajao krace...
http://i33.tinypic.com/30az3bp.png
nešto mi se ovaj udev/start_udev predugo pali...
što su ovi kthreadd, khelper, scsi eh 2, scsi_eh_3 I kgameport na dnu?? cemu oni služe??
eto, ako bi mi netko mogao pomoci kako da ubrzam boot, na fedori sam cija je instalacija stara svega 3 dana. Prije nego li sam instalirao driver za graficku, boot je trajao krace...
što su ovi kthreadd, khelper, scsi eh 2, scsi_eh_3 I kgameport na dnu?? cemu oni služe??
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Ovaj devkit-disks-pa ti očito zauzima gotovo cijelo vrijeme boota. Nemam pojma zašto. Jel si mijenjao što s diskovima? Jel ti USB uštekan ili nešto?Kova je napisao/la:1:14 min... predugo traje -.-''
btw i za početak isključi SELinux ako ga imaš upaljenog
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Možda mu treba?4ndY je napisao/la:
btw i za početak isključi SELinux ako ga imaš upaljenog :roll:
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
blink-blinkjjj je napisao/la: Možda mu treba?
Možda, ali ako mu treba, onda će to sigurno znati i sam srediti
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
SELinux mi je odavno iskljucen... da, prckao sam po diskovima...
u fstabu sam dodao ovu liniju
ali nije zbog nje, sada sam je uklonio i pokusao bez ne, ali rezultat je isti...
može li biti razlog tomu taj što mi je jedan disk spojen sa ata, a drugi sa sata(valjda se tako zove) prikljuckom??
u fstabu sam dodao ovu liniju
/dev/sdb1 /media/xp ntfs-3g defaults 0 0može li biti razlog tomu taj što mi je jedan disk spojen sa ata, a drugi sa sata(valjda se tako zove) prikljuckom??
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Što si točno sve radio s diskovima u odnosu na prijašnje stanje?Kova je napisao/la:SELinux mi je odavno iskljucen... da, prckao sam po diskovima...
u fstabu sam dodao ovu linijuali nije zbog nje, sada sam je uklonio i pokusao bez ne, ali rezultat je isti...Kod: Označi sve
/dev/sdb1 /media/xp ntfs-3g defaults 0 0
može li biti razlog tomu taj što mi je jedan disk spojen sa ata, a drugi sa sata(valjda se tako zove) prikljuckom??
samo sam tu liniju dodao...4ndY je napisao/la:Što si točno sve radio s diskovima u odnosu na prijašnje stanje?
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam zašto toliko dugo čeka na tom devicekitu... probaj uninstalirat paket DeviceKit-disks pa vidi ima li promjene u vremenu podizanja.Kova je napisao/la:samo sam tu liniju dodao...4ndY je napisao/la:Što si točno sve radio s diskovima u odnosu na prijašnje stanje?
su -c 'yum remove DeviceKit-disks'A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'