SUSE/openSUSE fan club!

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

dupin
Spol: M

Re: SUSE/openSUSE fan club!

Post Postao/la dupin »

Instalirao sam Leap 16, za promjenu. Moram reći da mi se promjene ne sviđaju. Ukinut je Yast, što ne mogu dokučiti. To je alat koji je odlično odrađivao svoj posao.Sada se razvija i preporučuje za upotrebu Cockpit. Za sada, potrebno ga je instalirati preko flatpak paketa. Barem je meni to bio jedini način da pokrenem Cockpit. Doduše, postoji alternativa koja se zove Myrlyn i koji je dostupan po instalaciji sustava. Malo zbunjujuće da sada pričamo o dva alata dok je prije Yast odrađivao sve. Nije korištenje zyppera problem, ali... navikli smo na elegantna riješenja.
Nema veće religije od istine!
rudar

Post Postao/la rudar »

Distrowatch uz OpenSuse donosi prilično negativne komentare korisnika. Šteta, mnogi su ranije hvalili OpenSuse kao baš pouzdanu i dobru distru.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Cooleech je napisao/la: 28 lis 2025, 11:21 Da se i ja pridružim u ovaj klub iako ne koristim openSUSE na PC-u, ali koristim ga na USB stiku (Leap 16) jer ima daleko manje nadogradnji od Archa što je za USB stik poželjno. Sviđa mi se što preko Discovera mogu obavit sve, ne trebam uopće učit sintaksu zyppera.
Nakon mjesec dana korištenja Leapa, odustao sam od OS-a jer ne radi na niti jednom drugom računalu osim onog na kojem je izrađen (zapne na Loading virtual nešto, a instalaciju sam odradio u virtualci, kao što to napravim s Archom te iz tog razloga radi samo u virtualci).
Vjerojatno zbog secure-boot enabled kernela ili takvo što, u svakom slučaju šteta jer sve drugo mi se svidilo.
Back to Arch it was.
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
pandul

Post Postao/la pandul »

Koristio sam Tumbleweed malo više od 18 mjeseci tako da mogu reći kako je to veoma posebna distribucija. Nažalost, u sadašnjem obliku ima previše dječjih bolesti i nejasnu budućnost pa sam ipak prešao na drugu distru. Ako uhvatim vremena na godišnjem, napisat ću nekoliko riječi za članak jer se stvarno skupilo dosta toga :pogled_dolje
Odgovori