AMD i linux kompatibilnost

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

rudar
Spol: M

Re: AMD i linux kompatibilnost

Post Postao/la rudar »

Dodajem samo uz svoj prethodni post da je model koji promatram također pod imenom navodno poznatog proizvođača u svijetu Mini PC. To je GMKtec.
oldman

Post Postao/la oldman »

Kupio sam GMKtec M7 i instalirao Mint 22.1 i za sada nema problema. Sve radi kako treba, jedino me muči veza za internet jer sam s telefonskog priključka išao na bežičnu vezu, koja u zadnje vrijeme usporila skoro do neupotrebljivosti. Kako ne namjeravaju žičanu vezu preko stupova obnavljati ili poboljšati, za sada ne vidim drugu opciju. Uglavnom već zadnju godinu koristim samo Linux (Mac mini) kojeg sam sad umirovio ali moram reći da me je dobro služio godinama (od 2012). Mini je na intelu pa sam probao prijeći na AMD i nema razlike u funkcionalnosti. Zadovoljan i mogu ga preporučiti jer još nisam naišao na nešto što mi nebi radilo. Moja preporuka!
rudar

Post Postao/la rudar »

Samo dva pitanja, @oldman:

1) Koliko se zagrijava?

2) Jesi li ostavio Win 11 i dodao Mint kao dual-booot?

Lijep pozdrav!
oldman

Post Postao/la oldman »

Nisam svraćao neko vrijeme, pa se tek sada javljam.Ne primjećujem da se nešto grije a i ne čujem ga. Win mi ne treba te sam ga pregazio Mintom.
Na opip odozgo je mlak. Doduše nemam ni neku radnu aplikaciju koja bi zahtjevala jaču snagu procesora. Nisam postavio app za pratit zagrijavanje jer mi se čini po recenzijama da mi nije potrebna. Vjerovatno ću nešto instalirati radi alibija. Promijenio sam i SSD i stavio od 1Tb a 16Gb RAMa mi je dosta.
Toliko za sada i lijep pozdrav i tebi !
rudar

Post Postao/la rudar »

Hvala, @oldman!

Ovo mi je dovoljno znati, iako bi recimo

Kod: Označi sve

inxi -v 5
dalo egzaktnije podatke za temperaturu procesora i SSD-a.

S druge strane, MS Windows bih i ja pregazio, ali šteta je što dolazi već instaliran (ako se ne kupuje barebone računalo), pa samo nepotrebno trošimo novac. Možda neki proizvođači/prodavači nude Mini PC s već instaliranim RAM-om i SSD-om bez Windowsa, ali ja ih nisam vidio.
Odgovori