Oracle VM Virtualbox

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Cijad
Spol: M

Oracle VM Virtualbox

Post Postao/la Cijad »

Pozdrav raja!
Samo da vas pitam ima li neko iskustva sa instaliranjem Oracle VM virtualbox na linuxu, treba mi neka win virtualna masina radi nekih programa kojih ne mogu da pokrenem preko Wine-a.
Kakva je situacija sa instalacijom, da li treba raditi nesto sa particijama ili sta vec? Pitam jer sam djelimicno pocetnik pa da znam prije pocetka instalacije :)
iweb
Site Admin

Re: Oracle VM Virtualbox

Post Postao/la iweb »

Na Ubuntuu u terminal ukucaj:

Kod: Označi sve

sudo apt-get install virtualbox
i instaliraj kao što bi i normalno program preko apt-geta, ne bi trebao imati problema pri tome. :pogled_dolje
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Cijad je napisao/la:Pozdrav raja!
Samo da vas pitam ima li neko iskustva sa instaliranjem Oracle VM virtualbox na linuxu, treba mi neka win virtualna masina radi nekih programa kojih ne mogu da pokrenem preko Wine-a.
Kakva je situacija sa instalacijom, da li treba raditi nesto sa particijama ili sta vec? Pitam jer sam djelimicno pocetnik pa da znam prije pocetka instalacije :)
VirtualBox ćeš naći u Software Centeru. Particije za VirtualBox su virtualne, ne trebaš ništa particionirati, nakon instalacije trebati ćeš se dodati u vboxusers grupu prije nego budeš mogao koristiti VirtualBox.

sudo adduser yourusername vboxusers

Logoutaj se i onda ponovno logiraj. Onda pokreni VirtualBox i instaliraj si neke Windowse koji ti trebaju. Svaka "mašina" ima svoje Settings gdje možeš odrediti koliko resursa daješ virtualnom sustavu.
Cijad

Post Postao/la Cijad »

Hvala vam puno :))))
Leptiric
Spol: ž

Post Postao/la Leptiric »

kad idem napravitzi virtual machine kad dodjem do memory size boxa ne mogu nista napraviti. stoji mi 512 mb i ne mogu dalje. sto da radim?
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Leptiric je napisao/la:kad idem napravitzi virtual machine kad dodjem do memory size boxa ne mogu nista napraviti. stoji mi 512 mb i ne mogu dalje. sto da radim?
Dodaš još RAM-a u svoj komp? Uostalom, kad pitaš ovakva pitanja, nemoj pretpostavljati da svi imamo ispravne kristalne kugle. Napiši nešto o svom stroju. Moja kugla je pala na pod prije više od 5 mjeseci, uzaludno sam tražio servis preko jamstva i sad sam bez nje. Samo mogu pogodit prognozu vremena. :?
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Leptiric

Cooleech je napisao/la:
Leptiric je napisao/la:kad idem napravitzi virtual machine kad dodjem do memory size boxa ne mogu nista napraviti. stoji mi 512 mb i ne mogu dalje. sto da radim?
Dodaš još RAM-a u svoj komp? Uostalom, kad pitaš ovakva pitanja, nemoj pretpostavljati da svi imamo ispravne kristalne kugle. Napiši nešto o svom stroju. Moja kugla je pala na pod prije više od 5 mjeseci, uzaludno sam tražio servis preko jamstva i sad sam bez nje. Samo mogu pogodit prognozu vremena. :?
imam 4 gb memorije :nee
Cooleech
Moderator

Leptiric je napisao/la:imam 4 gb memorije :nee
[sarcastic]Wow. To je bio iscrpan izvor informacija. Ne znam što još reći osim da sad mogu parirat Googleu.[/sarcastic] :-D
Daj malo više informacija, tipa verzija VBoxa, distra, tip RAM-a, CPU-a.. sve što ti padne na pamet je dobrodošlo. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Leptiric

Cooleech je napisao/la:
Leptiric je napisao/la:imam 4 gb memorije :nee
[sarcastic]Wow. To je bio iscrpan izvor informacija. Ne znam što još reći osim da sad mogu parirat Googleu.[/sarcastic] :-D
Daj malo više informacija, tipa verzija VBoxa, distra, tip RAM-a, CPU-a.. sve što ti padne na pamet je dobrodošlo. ;)
komp je lenovo h50-50, 3,7 ghz
ubuntu 14.04
virtualbox je 4.2
Cooleech
Moderator

Leptiric je napisao/la:komp je lenovo h50-50, 3,7 ghz
ubuntu 14.04
virtualbox je 4.2
Moram priznat da si se pretrgao od informacija! :-D Enivej, provaj zadnji Vbox, kod mene je verzija 5.0.12 na Archu. Vjerojatno imaš noviji i za Ubuntu. ;)
Odgovori