GRUB problem al zesci

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
NELE86
Spol: M

GRUB problem al zesci

Post Postao/la NELE86 »

Evo ovako probo instalirat arch i stavio sam da se instalira grub kao loader i sve zavrsio i sad kad upalim komp stoji crn ekran i grub gore lijevo u cosku.Al ajd da je samo to problerm,nego nemogu bootat vise ama bas nista :evil:

stoji tacno ovako kao ispod napisano i škipa crtica(nemogu nikakve komande niti ista unijet,mogu samo ugasit)

GRUB_
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: GRUB problem al zesci

Post Postao/la shrike »

Niš, moraš ponovno instalirati GRUB. Ubaci live CD i pogledaj

Kod: Označi sve

man grub-install
MOraš instalirati na Lokalni disk, ne na CD.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
NELE86

Post Postao/la NELE86 »

Izvini shrike al ti ocito nisi procitao cijelu moju poruku,reko sam da ne mogu bas nista uradit,al u svakom slucaju problem rijesen,promijenio sam hard i sad je sve ok
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Želiš mi reći da nemožeš bootat Live CD i pristupiti tom disku?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

shrike je napisao/la:Želiš mi reći da nemožeš bootat Live CD i pristupiti tom disku?
Ma to mora moći. Pa GRUB nema utjecaja na BIOS ;)
NELE86

Post Postao/la NELE86 »

shrike je napisao/la:Želiš mi reći da nemožeš bootat Live CD i pristupiti tom disku?
Da bas sam to zelio reci,a i nasao sam pravi uzrok svemu tome, a to je da mi se citac cd-a malo izvukao pa zato nije mogao bootat,tako da je grof kao i uvijek U PRAVU rofl

Sad imam jedan hard u rezervi ako ovaj rikne haha rofl
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

NELE86 je napisao/la: Sad imam jedan hard u rezervi ako ovaj rikne haha rofl
Šteta što nemaš LVM dignut, jer bi sada mogao staviti nutra i taj drugi i jednostavno si povećati prostor, a bez reinstalacije.
Ili, stavi drugi nutra i njega mountaj kao /home (naravno uz prethodni c/p starog /home-a)
ili digni oba u RAID, (ako nisu istog kapaciteta, složi dvije particije jednake, a na onaj višak bootaj sistem), pa onda taj RAID montiraj kao /home. Tako, ako ti jedan rikne ne gubiš niti jednu stvar iz /home-a. Samo za RAID treba sve preinstalirati ;)
NELE86

Post Postao/la NELE86 »

Grof zaboravio sam rec da se radilo o laptopu,tako da od ubacivanja drugogo harda nema nista,inace to sam radio na starom kompu.Imao sam dva harda,jedan je uvijek bio home
Odgovori