openSUSE 13.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

pajdina
Spol: M

Re: openSUSE 13.2

Post Postao/la pajdina »

sumski je napisao/la:kaj znači da se isti problemi imaju prijaviti - i riješiti ;)
Onda bi trebalo promjeniti manual na stranicama openSUSE-a,dup je za nadogradnju distribucije npr. 13.1>13.2 a za update paketa je up ili patch za zakrpe!
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

dup je "točniji", jer je moguće da u nekim repoima bude downgrade paketa, itd. te gore navedene upute su pod pretpostavkom da imaš standard i update repo. tad zbilja nema potrebe za dupom.

no, kakgod kome paše.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
pajdina

Post Postao/la pajdina »

sumski je napisao/la:dup je "točniji", jer je moguće da u nekim repoima bude downgrade paketa, itd. te gore navedene upute su pod pretpostavkom da imaš standard i update repo. tad zbilja nema potrebe za dupom.

no, kakgod kome paše.
Super da si online :) znam da si znalac....reci mi koje mount opcije mi (nam) preporučaš za btrfs i xfs na SSD-u Vertex3 ??
trenutno imam u /etc/fstab za btrfs ...rw,noatime,compress=lzo,ssd,discard,space_cache,autodefrag,inode_cache....dali je to u redu ili sam trebao ostaviti default....za xfs nisam nigdje našao preporučene mount opcije
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

xfs nikad koristil, a btrfs zadnji put dok ga probal (~2.6.35) bil sporiji od puža. ja još uvijek na dobrom, "starom" ext4
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
shicy

Post Postao/la shicy »

zavrtio oS 13.2 kao live usb. piči, leti, to je klasika za openSUSE. kde prelip, brz, fluidan čak i na mom starom laptopu...
ako se ne ruši, a mislim da nije, onda bi ovo trebalo bit vrhunsko izdanje opensusea :)
pajdina

Post Postao/la pajdina »

shicy je napisao/la:zavrtio oS 13.2 kao live usb. piči, leti, to je klasika za openSUSE. kde prelip, brz, fluidan čak i na mom starom laptopu...
ako se ne ruši, a mislim da nije, onda bi ovo trebalo bit vrhunsko izdanje opensusea :)
Leti nego šta ;) Nismo ni sumljali :)
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Evo nešto što do danas nisam vidio i neznam objasniti:

Skinem opensuse 13.2 , 32 bit full iso, 4,45 gb sa opensuse weba. Provjerim md5sum, sve ok. Snimim ga braserom na dvd, provjerim snimku, sve ok. Krenem instalirat na stolni pc, P4, i na 9% instalacije skoči natpis da je neki file /var/bla bla izmjenjen i da neodgovara checksum tog filea te da je riječ o mogućem zlonamjernom napadu. Stroj tada offline je bio. Nudi da nastavim dalje sa instalacijom tog filea ili bez njega. Ja kliknem bez njega, instalacija krene dalje, i na 12% pukne sve. Dobijem crni ekran, a u sredini crvena kocka i natpis kernel error. I tako tri puta zaredom. Svakakve greške sam dosad vidio, ali ovo do danas nisam. Neznam na kaj bih sumnjao..iso,dvd,kernel...?
pajdina

Post Postao/la pajdina »

Max Bunker je napisao/la:Evo nešto što do danas nisam vidio i neznam objasniti:

Skinem opensuse 13.2 , 32 bit full iso, 4,45 gb sa opensuse weba. Provjerim md5sum, sve ok. Snimim ga braserom na dvd, provjerim snimku, sve ok. Krenem instalirat na stolni pc, P4, i na 9% instalacije skoči natpis da je neki file /var/bla bla izmjenjen i da neodgovara checksum tog filea te da je riječ o mogućem zlonamjernom napadu. Stroj tada offline je bio. Nudi da nastavim dalje sa instalacijom tog filea ili bez njega. Ja kliknem bez njega, instalacija krene dalje, i na 12% pukne sve. Dobijem crni ekran, a u sredini crvena kocka i natpis kernel error. I tako tri puta zaredom. Svakakve greške sam dosad vidio, ali ovo do danas nisam. Neznam na kaj bih sumnjao..iso,dvd,kernel...?
A da provjeriš memoriju sa MemTest86 ??
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Provjerio sam to odmah nakon tih neuspješnih instalacija. I memoriju i hdd sam provjerio i sve je ok sa komponentama. A osim toga na tom stroju su i mint 17 i windows 7, i rade besprijekorno. Do danas je bio i opensuse factory, koji me zezao pa sam ga odlučio zamijeniti sa 13.2.
bluestree

Post Postao/la bluestree »

A da nisi nesretnim slučajem skinuo 64 verziju?
People disagree with me. I just ignore them.
Odgovori