TOP TEMA: Linux Mint vijesti

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Linux Mint vijesti

Post Postao/la zole052 »

ja mislim da je jedan od glavnih razloga sto ubuntu non lts sada ima podrsku samo 9 mjeseci pa dok oni izdaju mint ostane im podrska samo nekih 6-7 mjeseci sto je totalno bezveze

mene zanima sta ce biti sa kde-om i xfce-om da li ce ih nadogradjivati ili ce ostati na starim verzijama... lako za xfce ali kde grabi dalje sa svakom verzijom jako brzo
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

zole052 je napisao/la:mene zanima sta ce biti sa kde-om i xfce-om da li ce ih nadogradjivati ili ce ostati na starim verzijama... lako za xfce ali kde grabi dalje sa svakom verzijom jako brzo
KDE i Mate u Mintu zaostaju u razvoju. Sigurno će doći do napretka, budući da verzije 17.x imaju naglasak na stabilizaciji i poliranju
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Daniel4m

Post Postao/la Daniel4m »

Odlična vijest. Ovo bi moglo da promijeni tok razvoja cijele distre. Upravo skidam RC verziju da peobam.
DokiZG
Spol: m

Post Postao/la DokiZG »

Daniel4m je napisao/la:Odlična vijest. Ovo bi moglo da promijeni tok razvoja cijele distre. Upravo skidam RC verziju da peobam.
I kakva je ?
Grof
Site Admin

Linux Mint vijesti

Post Postao/la Grof »

calisto053 je napisao/la:
zole052 je napisao/la:mene zanima sta ce biti sa kde-om i xfce-om da li ce ih nadogradjivati ili ce ostati na starim verzijama... lako za xfce ali kde grabi dalje sa svakom verzijom jako brzo
KDE i Mate u Mintu zaostaju u razvoju. Sigurno će doći do napretka, budući da verzije 17.x imaju naglasak na stabilizaciji i poliranju
Da, isto tako je zbog sporosti razvoja LMDEa nastao Solyd na kojem je uz ažurniju bazu i KDE uvijek svjež!
calisto053
Moderator

Re: Odg: Linux Mint vijesti

Grof je napisao/la:Da, isto tako je zbog sporosti razvoja LMDEa nastao Solyd na kojem je uz ažurniju bazu i KDE uvijek svjež!
Od pocetka pratim tvoje dojmove, a nedavno sam dobio jos jednu preporuku da ih isprobam ;)
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Daniel4m

Post Postao/la Daniel4m »

DokiZG je napisao/la:
Daniel4m je napisao/la:Odlična vijest. Ovo bi moglo da promijeni tok razvoja cijele distre. Upravo skidam RC verziju da peobam.
I kakva je ?
Izvini na zakašnjenju. Probao sam LM17 na USB sticku par minuta. Brz je kao i uvijek, stabilan, vizuelno je dotjeraniji Cinnamon . Možda malo na MintX temi da se doradi. Za mene savršeno.
calisto053
Moderator

Objavljen popis promjena za Mint 17 Cinnamon i MATE.

Po prvi puta je dostupan i Mint 13 AIO (All-in-one; 32 i 64 bit) CD sa svim okusima na jednom mjestu!

slika

slika
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

calisto053 je napisao/la:
Grof je napisao/la:Da, isto tako je zbog sporosti razvoja LMDEa nastao Solyd na kojem je uz ažurniju bazu i KDE uvijek svjež!
Od pocetka pratim tvoje dojmove, a nedavno sam dobio jos jednu preporuku da ih isprobam ;)
Kada prođe koji mjesec, mozda do iduceg rolling updatea, napisati cu dojmove o dotadasnjem radu ove distre. ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

calisto053 je napisao/la:Objavljen popis promjena za Mint 17 Cinnamon i MATE.

Po prvi puta je dostupan i Mint 13 AIO (All-in-one; 32 i 64 bit) CD sa svim okusima na jednom mjestu!

slika

slika
Ovaj AIO posebno pohvaljujem kao projekt nastao na mom nekadasnjem 3buntuu. Stalna LZS ekipa ce se sjetiti. Ugkavnom ekipi iz Srbije se ideja dopala, pa su je primijenili na druge distre. Svaka cast! To ja zovem FLOSS.
Odgovori