Radim prvu "aplikaciju" u Qt-u i zapeo sam. Imam spinBox[1-4] iz kojeg uzimam red matrice. Zamislio sam da matricu prvog reda stavim na frame1 , drugog na frame2 ... pa da vidljiv frame bude onaj koji odgovara vrijednosti iz spinBox-a.
u kojoj funkciji ti je ovaj kod? je povezan sa nekim signalom?
Daj cijeli kod da lakse skuzimo sto je krivo..
Sent from my Transformer using Tapatalk 2
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Uradio sam ovo u Qt designeru. Kod sam zapravo kreno pisat :/ ( onaj isjecak koda sam stavljo u mainwindow.cpp )
Zelim da matrica ima kolona i redova kolko je naznaceno u spinBox-u ili na Slider-u.
Pa cu vrijednosti matrice prenijet u neku funkciju u kojoj cu racunat sopstveni vektor i lambde.
U designeru: desni klik na spinBox i onda "Go to slot" pa odabereš valueChanged(int)
To će ti automatski napraviti slot (funkciju) u kodu koja će se pozivati svaki puta kada se vrijednost u spinboxu promijeni.
U toj funkciji pišeš kod koji želiš da se izvrši prilikom promjene vrijendosti sipna.
void MainWindow::on_spinBox_valueChanged(int arg1)
{
// u naslov prozora postavi vrijednost spin boxa
this->setWindowTitle(QString::number(ui->spinBox->value()));
// ili ista stvar preko argumenta koji dobiješ u slotu
// argumnet funkcije u kojoj se nalazi ovaj kod --> arg1
this->setWindowTitle(QString::number(arg1));
}
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
int mojBroj = 123;
QString mojTekst = QString("Moj broj iznosi: ") + QString::number(mojBroj);
ui->mojLabel->setText(mojTekst)