čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la bertone »

nicky je napisao/la:
Bertone je napisao/la:
nicky je napisao/la:irc ljudi :)
:facepalmx2 ........................................................................................................................ rofl :lulz
radije na irc nego da me ispravljaš :bleh
ma nema loših misli kod mene :) .. nisam znao kako napisati, došla nicky i ostavila forum prazan :lol:
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

prohujala sa vihorom :bleh
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

nicky je napisao/la:prohujala sa vihorom :bleh
zameo je vjetar :bleh
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Sad stalno visite po tom ircu. Više nitko tu ne piše.
Dajte bar logove ovdje dostavite da i mi možemo čitati. :bleh
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Da, dugo vremena je irc bio prazan:(
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

bolje da ne vidiš logove :lol:
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Profesorica informatike u srednjoj skoli ne zna sto je SSD disk. Katafakinstrofa fejspalmX3

Poslano sa mog Vip Racer III koristeći Tapatalk 4
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

calisto053 je napisao/la:Profesorica informatike u srednjoj skoli ne zna sto je SSD disk. Katafakinstrofa fejspalmX3

Poslano sa mog Vip Racer III koristeći Tapatalk 4
Jel to ona ista o kojoj si prije pričao da ne zna ni druge osnove? Čuj, ne želim sada biti specijalno negativan, ali ne mogu a ne pitati ovo: kako je uopće moguće da takva osoba podučava informatiku u školi i kako je takva osoba dobila diplomu? Jasno mi je da možda ssd diskovi nisu postojali kada je ona studirala (tj. gotovo sigurno jesu ali su bili isključivo za super specijalizirane svrhe i mega skupi), ali bih očekivao da profesori/učitelji imaju volju i ljubav prema onome što podučavaju. Dobro, sada sam malo neiskren. Bio sam na PMF-u pa znam (bez uvrede ikome) da je velika većina ljudi na profesorskom smjeru zato jer nije mogla upisati inženjerski, pa svoje frustracije liječe na djeci. Svaka čast onoj manjini koja je postala Učitelj iz ljubavi prema toj profesiji.

Sa ovakvim prosječnim učiteljima i obrazovnim sustavom mi se čudimo zašto nam je tako kako je i zašto su poražavajući rezultati na razredbenim ispitima za fakultet (trebalo je sniziti na 20% za prolaz da se ne blamiramo), ljudi dođu na faks i ne znaju matematiku iz osnovne škole a kamoli fakulteta. Nije šala, lik ne zna razlomke, drugi nije siguran oko pravila redoslijeda +,-,*,/ , idući ne zna zagrade itd. NA faksu NIKOGA nije briga, i to službeno, za količinu znanja koju dobiješ već da znaš "misliti". Studenti razmišljaju u terminima "koliko ispita do kraja". Osobno mi se to gadi i jedan od razloga zašto nimalo ne žalim za studentskim danima. Fakultet je reduciran na broj ispita i nula znanja, a škola na to da se većini profesora treba dopasti da ti daju dobre ocjene.

Ali najgore, apsolutno najgore, je to što si u Hrvatskoj svi umišljaju kako imamo najbolji edukacijski sustav na svijetu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
nicky
Site Admin

Post Postao/la nicky »

shrike je napisao/la:.... NA faksu NIKOGA nije briga, i to službeno, za količinu znanja koju dobiješ već da znaš "misliti".
Pa svatko tko zna misliti, zna i gdje može naći rješenje za svoj problem. Mislim da je to i najbitnije što te mogu naučit na faksu.
Badava tebi znanje koje neznaš primjenit.
shrike je napisao/la:...
Studenti razmišljaju u terminima "koliko ispita do kraja". ...
. Fakultet je reduciran na broj ispita i nula znanja...
Ne vidim neki problem u takvom načinu razmišljanja. Sve dok bez znanja nemreš položit ispit, ja happy.
tinche

Post Postao/la tinche »

Shrike, ovo fakat nije bilo u redu. Ima učitelja kao i drugih ljudi koji su zaposleni, a ne rade svoj posao. Razlika je u samo u tome što su svi su pozvani komentirati rad nastavnika, po mogoćnosti na što gori način. Ti ćeš biti zaposlen u jednoj tvrtki gdje tvoj rad neće biti validiran od strane noobova, nećeš završiti u novinama zbog bedastog i minornog razloga, ali eto učitelj hoće. A da ne spominjemo roditelje, pedagoge i ostalu ekipu... Voljela bih da se ne ide u generalizaciju, a ni linčevanje svih učitelja zato što neki nisu u stanju odraditi svoj posao. (a to ljudi neprestano rade)
Zaključano