podešavanje postavki za domski internet

Razmjena savjeta i trikova o podešavanju sustava i programa.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
rubuntu

podešavanje postavki za domski internet

Post Postao/la rubuntu »

Molio bih vas pomoć da mi točno napiše netko kako da podesim postavke za eternet u komp-u na linux-u,
tako da nemam problema sa dhcp(koji se nekad često "poziva" te nekima zbog toga ukinu net u sobi?
rubuntu

Re: podešavanje postavki za domski internet

Post Postao/la rubuntu »

Hvala ti puno na brzini. pomoglo mi je, a pregledavajući ove linkove tu riješio sam još neke probleme. HVALA.
rubuntu

Post Postao/la rubuntu »

Evo jednog efikasnog rješenja. na moju molbu je asistent Doko s PMF-MO napisao skriptu koja uvelike olakšava podešavanje postavki za domski internet. Samo pratite uputstva i to je to. Praktički u dva-tri koraka možete postavit postavke i onda vam još preostaje jedino preko network menagera ulogirat se a također možete postavit automatsko podizanje kad se podiže i sustav.
Privitak/ci
studom-Ubuntu.zip
(14.92 KiB) Preuzeto 438 puta.
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Tko bi rekao da je s Network Managerom podešavanje domskog interneta tako lagano:
http://wiki.open.hr/index.php/Domski_internet
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
kvaju

Post Postao/la kvaju »

ja ta network menager nikako ne koristim, jer nemam problema sa konekcijom, i sve se automacki kod mene uradi.
ali gle šta govore za taj network menager http://www.elitesecurity.org/t355971-0#2214690
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

kvaju je napisao/la:ja ta network menager nikako ne koristim, jer nemam problema sa konekcijom, i sve se automacki kod mene uradi.
ali gle šta govore za taj network menager http://www.elitesecurity.org/t355971-0#2214690
Prije ver. 0.7 je NM dosta klimavo radio, ali sad su ga zbilja sredili i na laptopima je nezaobilazna stvar, a kod desktop računala i statičkih IP adresa je najjednostavnije ipak "ručno" složit, jer NM ne radi ionako ništa napredno, a ždere resurse.

Na ovom linku ima i nekih neistina, npr. da će se NM prestati razvijati rofl (NM je već jako zrela stvar, i uglavnom radi - da ne povjeruješ).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Odgovori