Ako misliš na mene: ja i nisam neki borac, sve ovo radim iz sebičnih razloga.Shicy je napisao/la:jako me veseli svaki borac za slobodan softver
Vezanost uz vlasnički softver jest praktični problem.
Super je spremati u .docx dok je Microsoft tvrtka koja žari i pali. A šta sutra kad propadne?
Mi na poslu 75% poslovanja vodimo u jednom malom vlasničkom programu lokalnog autora. I nek ga sutra strefi srce, šta onda?
Osobno, ja si ne želim ovako pucati u nogu.
Šalu na stranu, ima nešto i u moralu. Stallman možda izgleda ko pijani Cpt Caveman, ali nisu budalaštine ono što priča. Budućnost nam trči u susret, želimo li zbilja svoj privatni život, poslovanje, komunikaciju i zafrkanciju staviti u ruke firmi poput Microsofta, Applea i sl. kojima je jedini cilj i svrha profit? Njihovi proizvodi ne postoje kako bi nama olakšali život, nego kako bi oni zaradili. Sve je divno i krasno kad se ta 2 motiva ispresijecaju, no što se događa kada postanu dva odvojena entiteta?
Međutim, činjenica jest da su desetljeća korištenja tehnologije uzela svoj danak i da se čovjek ponekad mora oslobađati ovako, korak po korak. Eto