hoce.iv@n je napisao/la:Izvinite, ne pratim baš temu a ne da mi se pretraživati - hoće li Wheezy imati opciju GNOME Classic?
Wheezy
Moderator/ica: Moderatori/ce
- glaskoncILLa
Re: Wheezy
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Mintovci su objavili da je uspješno završilo testiranje i da je odobrena nova ISO slika (formalno LMDE, UP 6). Nama koji već dulje koristimo LMDE ne mijenja se ništa, ali novi ljubitelji ove distre moći će vrlo brzo preuzeti novu ISO. Možda je to posredna najava da će i Debian Wheezy uskoro službeno postati stabilan i da će nova ISO za Debian 7.0 kao stable release biti dostupna.
- dinosb
- Spol: M
Čini se kako Wheezy nema bussiness-card iso. Da li ja to ne mogu naći ili su ga ukinuli? 
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
što će ti to?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- dinosb
Imam jednu stvarno staru kantu na koju bih podigao debišu ali ima problema s cd pogonom. Naime, nakon svega 5 minuta rada, jednostavno krene zanemarivati cd i ne registrira ga. Možda se pregrije ili slično, ne znam. Trenutno je na njemu ubu10.4 kojega sam podigao prije gotovo 3 godine na isti način, koristeći minimal cd.shrike je napisao/la:što će ti to?
Stanje je ovakvo: Ako uspije podići particioner i prethodne alate bez grešaka, smatram se sretnim
Znam da postoje i lakša rješenja od Wheezyja itd, ali ovo mi je nekakav vikend projekt i htio bih ga dovršiti. Ovo ionako nije veliki setback, da vidiš tek muke oko konfiguracije dip switcha na mbou
Ionako je ok, skinuo sam bc iso squeeza pa ću napraviti upgrade. Samo sam se iznenadio što neće više raditi bc isoe, od sedmice pa nadalje.
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
- drone
- Moderator
Je li kanta ili laptop? Ako je kanta (desktop) neka ti netko pokloni CD. Pitaj u nekom servisu. Ja sam toga uvijek imao. Ili pregledaj newse i oglase, to prodaju za siću od 10-20 kn.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Branimir
- Kontakt:
Postoji li neko racionalno rješenje zašto Wheezy s KDE-om pol posto ne šljivi powersaving?
Točnije - isključio sam power saving bilokakav, screensaver se ne pali, ali monitor svejdno nakon 10min neaktivnosti ode standby.
Jedino SMPlayer očito zabrani monitoru ić u standby, dok gledam film preko VLC-a, svejedno ugasi ekran, bez obzira što je VLCu podešeno da to ne radi. Da ne spominjem gledaje youtube video dužih od 10min, pa ugasi ekran.
U kojem grmu leži zec i zašto do te postavke ne mogu doći kroz neki settings. Mislim, glupo je - najobičniji korisnički "feature", nije da ga treba skrivat...
Točnije - isključio sam power saving bilokakav, screensaver se ne pali, ali monitor svejdno nakon 10min neaktivnosti ode standby.
Jedino SMPlayer očito zabrani monitoru ić u standby, dok gledam film preko VLC-a, svejedno ugasi ekran, bez obzira što je VLCu podešeno da to ne radi. Da ne spominjem gledaje youtube video dužih od 10min, pa ugasi ekran.
U kojem grmu leži zec i zašto do te postavke ne mogu doći kroz neki settings. Mislim, glupo je - najobičniji korisnički "feature", nije da ga treba skrivat...
Dodaj ovo u /etc/X11/xorg.conf i restartaj
Kod: Označi sve
Section "ServerFlags"
Option "BlankTime" "0"
Option "StandbyTime" "0"
Option "SuspendTime" "0"
Option "OffTime" "0"
EndSection
- glaskoncILLa
racunaj da si sa tim ubio power djdije na nivou os-a, nikad se nece paliti. khm, ili gasiti, sto je ispravnije u ovom slucaju? 
...."Have you mooed today?"...
- dinosb
Desktop je. Tnx na prijedlogu. Pokušao sam pronaći optički pogon koji je podržan od strane biosa, ali nisam imao sreće do sada. Godina proizvodnje je '97 ili '96 i sramota me, čak mi je i krivo, što moram koristiti još to računalo za jedan dio posla kod kuće, ali i kao backup server. Najviše bih ga volio srediti i poslati u prezasluženu mirovinudrone je napisao/la:Je li kanta ili laptop? Ako je kanta (desktop) neka ti netko pokloni CD. Pitaj u nekom servisu. Ja sam toga uvijek imao. Ili pregledaj newse i oglase, to prodaju za siću od 10-20 kn.
Uglavnom, nakon 4 sata instalacije, sređeno je. Squeeze sretno prede na njemu, neću ni raditi upgrade na Wheezyja. Tnx, ekipa