Žao mi je to čuti, ali možda se stvari poprave kasnije, kad više ljudi uopće sazna da postojite. Nemam svoju distribuciju niti blog o Linuxu, ali mogu zamisliti da imam, pa ću iz te perspektive napisati što bi me odvratilo od kreiranja profila na vašoj mreži.
Prvo, ne znam kakav pristup imate, jeste li direktno kontaktirali ljude koje želite uključiti u mrežu? Pretpostavljam da jeste. Uglavnom, prvi dojam jako ovisi o tom pristupu - kako ste predstavili svoj rad i očekivanja - što očekujete od korisnika? Ako ste to naveli kao listu stvari koje bi korisnici "trebali" ili "morali" napraviti, slab odaziv ne iznenađuje, jer se ljudi ne vole osjećati kao da im je nametnuta nekakva obaveza. Dakle, proučiti
content marketing i primijeniti kvalitetne savjete, principe i primjere iz prakse na svoje "poslovanje".
Meni je u svemu tome jako važan i jezik - pretpostavljam da ste im se obraćali na engleskom, a po ovom što trenutačno vidim na stranici, on i nije baš na zavidnoj razini. Dakle, to vam (u mojim očima, a možda i kod još nekih potencijalnih korisnika) "ubija" vjerodostojnost i profesionalnost.
Dalje, na početnoj stranici imate taj pejstani tekst s Wikipedije kojem čak ni formatiranje nije promijenjeno, tako da su ostali oni brojevi/linkovi na reference i "citation needed" dijelovi

To bi me isto odbilo, jer upućuje na, ajmo reći, lijenost - očekivala bih da će se jedna društvena mreža s tako visoko postavljenim ciljevima potruditi i sastaviti vlastiti tekst. Ne mislim da trebate "izmišljati toplu vodu"; zna se što je F(L)OSS i ne očekujem da to redefinirate, ali bilo bi puno ljepše i profesionalnije uklopiti te uvodne činjenice u neki tekst u kojem će se ujedno predstaviti tu mrežu, njezine ciljeve,
featurese i slično.
Znam da su ogromne šanse da ćete ovo shvatiti kao nemilosrdnu kritiku i "napad" na sebe, pa moram naglasiti da zaista nije tako mišljeno. Ako vam pomogne - dobro, ako odlučite ignorirati - opet dobro. I naravno, želim vam puno sreće