Piše "Novi korisnici - upoznavanje" , pa eto, da se predstavim

. Ime mi je poznato

(nick je takav, simple). Dolazim iz Slavonije, R.H.

. Tko me ne zna, upoznat će me, možda. Tko me zna, bolje da me ne zna

. Eto, što reći, koju posluku porati i tak dalje... Treniram vještinu kretanja (wiki

, od prije par dana sam se počeo zanimati za Linux, tj. sinula mi je ideja (sad dok ovo pišem niti ne znam, ne sjećam se kako

) da probam instalirati neki od Linux OS-a.
Prvo se želim upoznati sa samim Linuxom, poviješću, itd., itd... uglavnom, imam taj neki pristup

(npr. kod kupovine, pogotovo kod kupovine tehničke robe) ne znam ni sam zašto, navikao sam valjda, naučio tako, sve prije ispitati, analizirati, proučiti, naučiti, itd, itd...
Tako želim i s Linuxom. Prvo naučiti što je (otprilike, jer nisam IT stručnjak, niti sam previše u tome, uostalom, još sam mlad da bih uopće i bio "stručan" u bilo čemu, a kamoli u informatici

) , pozitivne strane, negativne strane, odvagati, izanalizirati i onda tek eventualno se upustiti u ugodnu ili neugodnu

avanturu. Svatko ima neke svoje razloge zašto Linux, zašto pak ne, itd... , ne bih sad o tome.
Kad ne bih bio (barem za sada

) vezan za Windows zbog škole (Office) i tak nekih kerefeka, prešao bih u cijelosti na Linux. Ali, kako planiram, u početku barem, napraviti "dual boot" (moram još malo proučiti pobliže što je to i kako to izvesti, nadam se da ćete mi i vi pomoći barem dijelom u tome

) , a onda možda kasnije, nikad se ne zna, prijeći skroz na Linux.
Znači, cilj mi je prvo upoznati se s njim, otprilike s načinom rada, s nekim karakteristikama, usporediti sličnosti i različitosti Linuxa i Windowsa, što dobivam, što gubim, s čime ću se morati zadovoljiti, na što ću se morati naviknuti, itd., itd... Naučiti mnogo toga što ne znam sada i onda tek krenuti u eksperimentiranje i instalaciju Linuxa na svoje računalo.

) Eto, i previše sam smorio, da ne davim

više.