Kako izgleda vaš desktop
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Kako izgleda vaš desktop
Malo ste otišli O.T.
Usko vezano za temu mislim da bi trebalo osnovati Fun Club Ubunteka i Minteka. Ipak su to najčešće korištene distre a samim tim i najbolje (provjereno). Da ne velim najstabilnije i najbolje podržane. Upravo iz njih izlaze najljepši desktopi. Ja sebe predlažem za predsjednika kao što to ide u ovoj lijepoj našoj. Neprofitna smo organizacija ali svaki prilog je dobro došao. Ko je za, nek se javi ovdje. Da i još nešto. Mislim da ova banda # i Arch nema što tražiti na ovoj temi jer njihovi desktopi ni ne sliče na desktop. Ne želim nikoga vrijeđati ali stvarno se pitam na čemu su ti ljudi dok zure u te brojeve i slova i stepaju po tipkovnici. Zar nije ljepše vidjeti nešto prirodno, čisto i zdravo (nevino).
Kaj vidite u tim beskonačnim redovima nerazumljivih naredbi kratica, crnom ekranu. Valjda i muziku takvu slušate (neslušljivu).
Da zaključim: Ubuntu i Mint su zakon, a XUbuntu je kralj kraljeva !
P.S. Šalim se ali u svakoj šali ima i malo istine.
Usko vezano za temu mislim da bi trebalo osnovati Fun Club Ubunteka i Minteka. Ipak su to najčešće korištene distre a samim tim i najbolje (provjereno). Da ne velim najstabilnije i najbolje podržane. Upravo iz njih izlaze najljepši desktopi. Ja sebe predlažem za predsjednika kao što to ide u ovoj lijepoj našoj. Neprofitna smo organizacija ali svaki prilog je dobro došao. Ko je za, nek se javi ovdje. Da i još nešto. Mislim da ova banda # i Arch nema što tražiti na ovoj temi jer njihovi desktopi ni ne sliče na desktop. Ne želim nikoga vrijeđati ali stvarno se pitam na čemu su ti ljudi dok zure u te brojeve i slova i stepaju po tipkovnici. Zar nije ljepše vidjeti nešto prirodno, čisto i zdravo (nevino).
Kaj vidite u tim beskonačnim redovima nerazumljivih naredbi kratica, crnom ekranu. Valjda i muziku takvu slušate (neslušljivu).
Da zaključim: Ubuntu i Mint su zakon, a XUbuntu je kralj kraljeva !
P.S. Šalim se ali u svakoj šali ima i malo istine.
Zadnja izmjena: Vl@do, dana/u 03 srp 2012, 20:04, ukupno mijenjano 1 put.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Ne, ne samo vi dalje imajte svoje crne ekrane sa nekim # ili *?& čudnim znakovima. Ali mene oči bole kad gledam u to.
Moj pogled na sve to.
-
Lutherus
Ne ovo je diskriminacija. Ubuntu, Mint, Arch, DEbian, #. Diskriminacij!Vl@do je napisao/la:Ne, ne samo vi dalje imajte svoje crne ekrane sa nekim # ili *?& čudnim znakovima. Ali mene oči bole kad gledam u to.
- drone
- Moderator
Vlado, ja koristim Arch i KDE, a prije sam koristio LFS i KDE i Fluxbox, Mint i Gnome2, Mandrake i Mandrivu s KDE-om itd... Na poslu sam si nedavno instalirao #! s Openboxom. O kakvim čudnim znakovima pričaš, ne vidim ihMislim da ova banda # i Arch nema što tražiti na ovoj temi jer njihovi desktopi ni ne sliče na desktop. Ne želim nikoga vrijeđati ali stvarno se pitam na čemu su ti ljudi dok zure u te brojeve i slova i stepaju po tipkovnici.
(Istina, koristim i Debian preko ssh-a u screenu u Yakuakeu - na Archu najčešće. Probaj, ne grize. Ja stvarno nisam neki Linux guru.)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Gle Luth, Arch ima svoj klub obožavatelja, # ima čak i bandu ali te distre mogu koristiti samo zagriženi fanatici koji se dobro kuže u nešto izvanzemaljsko i neprirodno. Zašto onda mi koji koristimo normalne distre za svakoga (i ime foruma je isto) ne bi mogli imati fun klub. Nas ne najviše i najnormalniji smo u cijeloj toj priči. 
Moj pogled na sve to.
- Abzeenth
- Site Admin
Offtopic, OPET. 
- drone
- Moderator
Hm, ali priča se o izgledu desktopa i nekim predrasudama vezano uz to, nije to neki veliki OT, znamo mi puno gore.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch
-
Slamd64
evo nas opet.
Kao prvo ja licno ne volim derivate distribucija. Radije debian nego Ubuntu. Drugo, to se zovu window manageri, spominjalo se u nekim recenzijama. U mojoj recenziji i Lutherusovoj imaju slike i KDE i XFCE. Naravno, nisu tako lijepi bez modifikacija, ali se to moze ispeglati. Trece Arch je odlicna distribucija, a i Chrunchbang je derivat Debiana, ali nista losiji od Ubuntu. Probao sam sve i Ubuntuova glamuroznost mi vise nije interesantna.
Kao prvo ja licno ne volim derivate distribucija. Radije debian nego Ubuntu. Drugo, to se zovu window manageri, spominjalo se u nekim recenzijama. U mojoj recenziji i Lutherusovoj imaju slike i KDE i XFCE. Naravno, nisu tako lijepi bez modifikacija, ali se to moze ispeglati. Trece Arch je odlicna distribucija, a i Chrunchbang je derivat Debiana, ali nista losiji od Ubuntu. Probao sam sve i Ubuntuova glamuroznost mi vise nije interesantna.
- Abzeenth
- Site Admin
Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.