Pozdrav

Ukratko se predstavite.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).

Re: Pozdrav

PostPostao/la calisto053 » 02 svi 2012, 18:06

retsam je napisao/la:Meni je predavao malo starji(čitaj poprilično) profesor iz tehničkog koji blagog pojma nije imao o informatici i njegovo shvaćanje računala je bilo na razini stroja za pranje rublja uglavnom on bi se pripremio za dan kada smo imali nastavni sat i bilo što bi ga pitao izvan dnevne rutine je odgovarao da pogledamo prošle lekcije (valja spomenuti da je pitanje bilo vezano uz bfs c algoritam koji je bio miljama daleko od školskog programa)

:thumbs

Baba koja je meni predavala u osovnoj se zatvarala u kabinet i i grala igrice koje su joj donosili učenici (oni napredniji, koji doma imaju pc), mi smo radili što smo htjeli. Pokušavala nas je naučit DOS, win 1.0, logo 4 i qbasic, ali ništa od toga....
U srednjoj sam imao nekog selju, al me je odlično naučio xp i office. Zve ostalo je moj trud

@ zoso - informatika je važna, pogotovo danas. to je pismenost kao i svaka druga. sramotno je da ljudi ne znaju ništa osim elementarnog korištenja interneta. nekad treba znat i nešto konstruktivno napravit, da ne spominjem samostalno ješavanje problema. ako budeš tražila tražila ostale distre, na istrowatch vidi popis najpopularnijih, a možda ti pomogne i ovo:
viewtopic.php?f=8&t=8606
Abzeeth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
calisto053

Podijelio/la zahvalu: 1 puta
Primio/la zahvalu: 20 puta
Spol: M

PostPostao/la Suko » 02 svi 2012, 19:26

Suko
Site Admin

Podijelio/la zahvalu: 114 puta
Primio/la zahvalu: 120 puta

PostPostao/la Lutherus » 02 svi 2012, 19:36

ne zaboravite shell spametan
For my ally is the Source, and a powerful ally it is.
hit
Lutherus

Podijelio/la zahvalu: 71 puta
Primio/la zahvalu: 124 puta

PostPostao/la Suko » 02 svi 2012, 20:53

Lutherus je napisao/la:ne zaboravite shell spametan

Evo, odma da te naučimo kako se to radi:
http://www.linuxzasve.com/hack-the-shell-prvi-dio-napad-na-shell
;)
Suko
Site Admin

Podijelio/la zahvalu: 114 puta
Primio/la zahvalu: 120 puta

PostPostao/la iv@n » 02 svi 2012, 23:04

zoso je napisao/la:Moja informatika je bila surfanje :D i to je to... nikad mi nisu išle takve stvari, više sam knjiški tip i filozofske rasprave... tako da ja nisam nikad ništa naučila od toga... :(

Prelistavanje distri će biti jako zabavno, pogotovo ako neću spavati- sad već hodam ko zombi po stanu... Ne znam jel pametno već sad to krenuti raditi, s obzirom da još ne znam ni pokrenuti skinute aplikacije? :mrgreen:

Moj sasvje, bolje za sad ostani na ovoj, uz malo podešavanja imati ćeš rock solid stabilnu distribuciju (s blaženim GNOME2). Igraj se s aplikacijama (pogledaj što sve ima u našoj rubrici Aplikacije, pa kasnije pronađi u YaSTu), podesi 3D efekte, to zna bit zanimljivo, koja igra, malo lupanja po terminalu, rješavanje problema... Kasnije možeš preći na nešto novije.
“Power, time, gravity, love. The forces that really kick ass are all invisible.”
iv@n
Site Admin

Podijelio/la zahvalu: 162 puta
Primio/la zahvalu: 107 puta

PostPostao/la zoso » 03 svi 2012, 09:37

calisto053- znam da je bitno znati neke stvari, ali do sad mi nikad tako nešto nije trebalo. Ni sad mi ne treba, no htjela bi barem probati.

Hvala svima na savjetima, mislim da ću se držati zadnjega- da ovo složim kako hoću pa ću kasnije isprobavati dalje. Mislim da me i s ovim čeka jako puno posla :mrgreen:
zoso

Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: Ž

PostPostao/la Slamd64 » 14 svi 2012, 00:30

dobro dosla. Ja sam se isto skoro registrovao i ovdje je super raja. Ugodan boravak i druzenje :)
You have mail.
"If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write an Unix operating system." (By Linus Torvalds)
"Faster we run. And we die young."
Slamd64 @ Freenode
[github]
Slamd64

Podijelio/la zahvalu: 8 puta
Primio/la zahvalu: 8 puta

PostPostao/la zoso » 21 lip 2012, 23:40

Danas sam nažalost morala promijeniti distibuciju. Od početka nisam mogla nikako napraviti mobilnu mrežu na SLED-u, a to mi je jako bitno za posao. Tako da smo jučer frendica i ja išle napraviti dual boot s win 7 i sledom. Završilo je tako da smo pobrisale sve particije tj. sve sa particija, a win se nikako nije mogao podignuti. :nee Tehnička podrška za laptop i sustav ( jer jedini lik koji zna nešto o linuxu je na godišnjem :facepalm ) mi nije ništa pomogla i na kraju sam na preporuku jednog simpa servisera digla ubuntu i čini mi se da mi bolje ide sopak
zoso

Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: Ž

PostPostao/la Shicy » 21 lip 2012, 23:43

samo pomalo ;)
Udruga SOK
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego sloboda.
Neću politiku u svoju butigu
Shicy

Podijelio/la zahvalu: 72 puta
Primio/la zahvalu: 68 puta

PostPostao/la Vl@do » 22 lip 2012, 07:48

zoso je napisao/la:...pokušavam se natjerati da kompjuter ne kristim samo za face, slike, filmove...

Od nekud mi je jako dobro poznat taj osjećaj.
Btw: "prozori" nemaju tu moć da te potaknu na istraživanje (barem mene nisu).
My Tumblr. Vl@do na WordPressu. Moj pogled na sve to. Geek since birth.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
Vl@do

Podijelio/la zahvalu: 28 puta
Primio/la zahvalu: 41 puta

PrethodnaSljedeća

Natrag na Novi korisnici - upoznavanje

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

TimIzbriši sve kolačiće