Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Re: Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

PostPostao/la Suko » 01 svi 2012, 21:30

Kako se moze objaviti na naslovnicu odgovor na neki post s neke druge stranice?
Ako hocete, preformulirajte post, osvrnite se ako hocete na stavove "nekih" stranica koje a priori odbacuju Linux i to je ok.
Sto se tice pisanja Bugu pisma, ja osobno nisam za to. Bug boli ona stvar sto mi mislimo o njihovom stavu o Linuxu. Nepotrebno bi rasipali energiju na te sponzorirane novine i dvanaestogodisnjake koji pljuju po Linuxu.
Suko
Site Admin

Podijelio/la zahvalu: 110 puta
Primio/la zahvalu: 117 puta
Spol: M

PostPostao/la Cooleech » 01 svi 2012, 21:37

Suko je napisao/la:Nepotrebno bi rasipali energiju na te sponzorirane novine i dvanaestogodisnjake koji pljuju po Linuxu.

Obzirom na njihovu "nepristranost", "objektivnost" i opće poznavanje ičeg, čudi me da imaju čak 12 godina. :o
Bug ima jako gadan bug. Memory leak, so to speak.
Iz dubine duše žalim svaku lipu koju sam nekoć trošio na njihov reklamni časopis.
Udruga SOK
Hash Checker
"You have to trust in yourself
You must believe in yourself
You have to follow your heart
You overcome, improve, endure"
http://youtu.be/dGToo8goa2U?t=2m50s
Cooleech

Podijelio/la zahvalu: 25 puta
Primio/la zahvalu: 51 puta

PostPostao/la max360se » 01 svi 2012, 21:41

Ma ima taj časopis dobrih stvari, npr. Dvorakova kolumna i pokoji hardware test. Ali to je u biti sto. Nije toliko steta novaca, koliko je steta papira.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice?
Pulsir - awesome blogging site :D
max360se

Podijelio/la zahvalu: 109 puta
Primio/la zahvalu: 31 puta

PostPostao/la calisto053 » 01 svi 2012, 22:36

Suko je napisao/la:Sto se tice pisanja Bugu pisma, ja osobno nisam za to. Bug boli ona stvar sto mi mislimo o njihovom stavu o Linuxu. Nepotrebno bi rasipali energiju na te sponzorirane novine i dvanaestogodisnjake koji pljuju po Linuxu.

Na žalost, tako je.... Već su i prije imali pisama, mailova i apela s foruma da uvrste linux sekciju kao stalnu. Opravdavaju se kako rade na tome, ali eto, broj stranica je ograničen, mali je broj korisnika i sl. Sigurno bi zajedničko pismo LZS, HULK-a i dr. doprinijelo na važnosti čitavoj stvari, sumnjam da bi se išta promijenilo.....
Ovih dana ću čitat i PC Chip, javim ako budu pisali brljage
Abzeeth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
calisto053

Podijelio/la zahvalu: 1 puta
Primio/la zahvalu: 20 puta

PostPostao/la Suko » 02 svi 2012, 06:30

Mislim da je ovakva situacije u svim casopisima. Politika urednistva jednostavno preferira komercijalni softver.
Reiko je isto spominjao velike planove oko open source sekcije u Vidiju ali je na kraju mogao pisati samo ono sto mu je urednik dozvolio.
Suko
Site Admin

PostPostao/la charuga » 02 svi 2012, 08:07

napisite tekstove , mala slatka sta zna sa rjecima neka napravi kontrolu , suko zna ljepo urediti fotke i sl. , ima vas tu sasvim dovoljno za pokretanje samostalnih novina koje ce svima reci pravu istinu o linuxu.

zelim samo reci da se slazem sa sukom kada kaze da se ne treba zamarati sa necim sto nije bitno.
Poruka je jasna: linux je za hobiste sklone eksperimentiranju i nije ni za kakav ozbiljan rad osim surfanja netom i multimedije.

ne , naravno da nije , koristi se linux i za puno ozbiljnije stvari ali to nije ono sto zanima covjeka . njega zanima sony vegas ( ne bude radilo a zamjenski su daleko losiji , bar oni koje sam ja isprobao) , autocad , tu vjerujem grofu kada kaze da nazalost jos nema nesto sto bi zamjenilo taj program , mozda se je promjenilo to u zadnje vrijeme , jer ima jako puno ljudi koji rade na tome .
Možda se moj stav čini neumjeren i neprikladan samom članku, ali želim naglasiti pogrešnu sliku linuxa kao hobi-projekta informatičarskih i programerskih frikara "koji žele znat više" i programima kojim se ne može napraviti niti jedan ozbiljniji posao.

a zasto bi bilo lose da linux je hobi-projekt ?zasto uvijek mora takav stav , linux je bolji od svega ostaloga?
zar je bilo kome od linux korisnika bitno kakve probleme imaju windows korisnici? ako je zasto je tako? windows korisnike ne zanimaju problemi koje imaju linux korisnici.

napisite i napravite svoje novine i pogurajte ih sa 24 sata nedjeljom. ne bi to trebalo biti tako skupo a sa druge strane svi ce cuti istinu. isplati se ne ?....eh da je pernar tu , vjerujem da bi sa svojim politickim angazmanom pomogao....
;)
charuga

Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: m

PostPostao/la calisto053 » 02 svi 2012, 08:09

Onda ništa, ostaje nam samo jedna mogućnost: možemo pokrenut sami svoj časopis, tko šiša sve ostale! Bit će koje pismo čitatelja, pokoji savjet ili učenje shella u nastavcima, dio "kako mi je linux promjenio život", a sve ostao će bit apologije o najboljem operativnom sustavu kojeg je svijet ikad vidio. Uglavnom, nešto kao Full Circle....
:lol:

charuga je napisao/la:eh da je pernar tu , vjerujem da bi sa svojim politickim angazmanom pomogao....
;)

Kako da ne, samo nam on još fali.... Želimo promidžbu i raspravu, a ne pritvor zbog nasilnih prosvjeda! :lol: :facepalm
Uostalom, di je ta budalina? U pržunu zbog prošlogodišnjih prosvjeda ili si planira buduću premijersku kampanju?
rofl
calisto053

PostPostao/la Suko » 02 svi 2012, 08:34

Sto se tice casopisa, moguce je to izvesti ali samo ako koristimo clanke s portala.
Po meni primarni fokus treba biti na portalu i pisanju kvalitetnih clanaka. Onda se lako nadje materijala za dobar dvotjednik ili mjesecnik. Tipa Full Circle
Ali moram reci da te clanke netko mora i pisati. Ako ce clanke pisati samo Ivan i ja casopis zaboravite. Ivan je molio da se svi aktivirate i napisete samo jedan tekst tjedno. To je funkcioniralo nakratko i onda je sve utihnulo. Ako cemo pisati onda se i casopis moze iskemijati. Ako necemo onda nista od toga. "Netko drugi" je trenutno zauzet i trazimo nekog tko ce ga mijenjati. ;)
Suko
Site Admin

PostPostao/la Suko » 02 svi 2012, 08:38

Inace, Calisto mozes slobodno razraditi onaj tvoj post gore. Napisi osvrt na trenutno vidjenje Linuxa od strane profesionalnih racunalnih casopisa. Iskoristi tekst koji si vec napisao. Pa cemo objaviti.
Suko
Site Admin

PostPostao/la calisto053 » 02 svi 2012, 12:25

nije mi ni važno hoće li se objavit ili ne. mislim da nemam dovoljno širokog znanja za takvu analizu. jedno je prepucavanje po temi na forumu, a pisanje imalo ozbiljnijeg članka već nešto drugo. ova tema će podignut buru, to je bar jasno
calisto053

PrethodnaSljedeća

Natrag na Linux općenito

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

TimIzbriši sve kolačiće