preseliti pod Razno. Čak mislim da već imamo dvije ili tri slične teme pa da tamo raspravljamo o nedostacima i prednostima pojedinih OS-eva i korisničkih sučelja.Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Stigla finalna verzija Ubuntua 11.10
Ne želim biti grub niti se raditi pametan, al mogli bi ovaj
preseliti pod Razno. Čak mislim da već imamo dvije ili tri slične teme pa da tamo raspravljamo o nedostacima i prednostima pojedinih OS-eva i korisničkih sučelja.
preseliti pod Razno. Čak mislim da već imamo dvije ili tri slične teme pa da tamo raspravljamo o nedostacima i prednostima pojedinih OS-eva i korisničkih sučelja.- DoDo
- Spol: M
Na PC-u imam hardware na kojemu Arch+KDE isto leti - nemam uopce primjedbi. No lete i windowsi, i ne lete nista sporije. Njih imam u dual bootu samo zbog igara, dok u slucajevima kad trebam nesto kodirati u VS-u, onda imam jos jedne windowse u vboxu pod linuxom jer mi je tako lakse kodirati (stavim vbox na jedan desktop, a firefox u linuxu na drugi, itd. - windowsi za posao/fax su na taj nacin u potpunosti izolirani od interneta te nemam potrebu za antivirusima i ostalim glupostima, a mogu normalno raditi - naravno to je rijetkost; vecinu koda ionako pisem pod linuxom (ali uvijek se nadje netko tko bas ne zeli nista drugo doli c#-a)).gMajstor je napisao/la:DoDo tebi ocigledno linux ne lezi i žalis za Windowsom. Imao sam i ja takav isti stav kad mi je hardver bio uzasan, jednostavno kolko god da je bio kompatibilan sa Linuxom njemu KDE nije hteo da legne i nista nije radilo glatko, a windows je leteo. Onda sam promenio hardver, i divnog li cuda, KDE je prosto poleteo. Vise nije postojala potreba za Windowsom i dual bootom .
Na laptopu imam single boot Archa i nije bas da leti, al radi ok. Problem je malo stara atijeva graficka kartica koja je podrzana samo OSS driverima koji bas i ne implementiraju opengl 2.1 kak spada (a advertiseiraju ga - pa mi se aplikacije vole rusiti).
Tak da ne zalim za windowsima (bar ne jos - mozda budem kad se zaposlim nakon faksa i kad mi bude sef inzistirao da pisem iskljucivo win aplikacije).
Ono kaj sam htel konstantirati je to da kolko god dobar hardware slozis tak da ti linux leti; letjet ce ti i windowsi. Medjutim mozes sloziti i losu konfiguraciju u kojoj ce linux biti gotovo nemoguce koristiti, a windowsi ce raditi normalno. Zasad jos nisam vidio konfiguraciju u kojoj linux leti, a windowsi ne rade kak spada...
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- Gogy
- Kontakt:
Zato ja kod kuće imam dva stara kompjutera na kojima XP ne radi uopće (vjerojatno neki hardware problemi), a Linux radi čisto solidnoDoDo je napisao/la:Zasad jos nisam vidio konfiguraciju u kojoj linux leti, a windowsi ne rade kak spada...
- DoDo
OK, slazem se u vezi starih kompjutera (starijih od 6 god). No na pameti su mi bili novije konfiguracije (ne starije od 4 god). Naime, Unity ionako ne radi na starim kantama koje imaju manje od 1 GB rama, tako da to nije ciljano trziste Canonicala.Gogy je napisao/la:Zato ja kod kuće imam dva stara kompjutera na kojima XP ne radi uopće (vjerojatno neki hardware problemi), a Linux radi čisto solidnoDoDo je napisao/la:Zasad jos nisam vidio konfiguraciju u kojoj linux leti, a windowsi ne rade kak spada...
- Abzeenth
- Site Admin
Na zapovijed izvršeno.odin je napisao/la:Ne želim biti grub niti se raditi pametan, al mogli bi ovajpreseliti pod Razno. Čak mislim da već imamo dvije ili tri slične teme pa da tamo raspravljamo o nedostacima i prednostima pojedinih OS-eva i korisničkih sučelja.

Nisam mogla naći sličnu/odgovarajuću temu, pa napravih novu, doduše ne u "Raznom"
- DoDo
Hm, nekak imam feeling da bude sad rasprava stala. Tak to obicno bude nakon sto moderatori naprave svoj posao i offtopic teme presele u nove. Problem je u tome da me forum automatski ne pretplati na novu temu, nego sam pretplacen i dalje na staru pa ne vidim ak dodju novi postovi. Isto valjda vrijedi i za ostale korisnike...Abzeenth je napisao/la: Nisam mogla naći sličnu/odgovarajuću temu, pa napravih novu, doduše ne u "Raznom"Pa sad raspravljajte.
kava
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo
E jeb***
Teško je udovoljiti svima. Da se manje offtopičari, bilo bi preglednije i ne bi se ništa moralo razdvajati. Možda bismo se trebali dogovoriti oko tih stvari; koliko je preglednost zaista bitna? Često viđam takve primjedbe, da bi moderatori trebali "nešto" učiniti da bude preglednije, da je forum "u neredu" i nepregledan, a s druge strane, na gotovo svakom topicu o Ubuntuu se razviju ovakve ili slične rasprave koje jesu zanimljive i kvalitetne, ali odlutaju od "glavne" teme. Ispričavam se ako vam je ovo sad uništilo raspravu; ja ne znam za bolje rješenje...možda bi bilo dobro da predložite neka za ubuduće. 
- DoDo
Jel se moze nekako sloziti da se prilikom premjestanja postova iz teme A u temu B svi korisnici koji su pretplaceni na temu A automatski pretplate i na temu B? Tad ne bi bilo ovog problema...Abzeenth je napisao/la:ja ne znam za bolje rješenje...možda bi bilo dobro da predložite neka za ubuduće.
-
Lutherus
Moglo bi se to složiti, treba se malo poigrati.