Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Stigla finalna verzija Ubuntua 11.10

Post Postao/la Lutherus »

Ne želim biti grub niti se raditi pametan, al mogli bi ovaj slika preseliti pod Razno. Čak mislim da već imamo dvije ili tri slične teme pa da tamo raspravljamo o nedostacima i prednostima pojedinih OS-eva i korisničkih sučelja.
DoDo
Spol: M

Post Postao/la DoDo »

gMajstor je napisao/la:DoDo tebi ocigledno linux ne lezi i žalis za Windowsom. Imao sam i ja takav isti stav kad mi je hardver bio uzasan, jednostavno kolko god da je bio kompatibilan sa Linuxom njemu KDE nije hteo da legne i nista nije radilo glatko, a windows je leteo. Onda sam promenio hardver, i divnog li cuda, KDE je prosto poleteo. Vise nije postojala potreba za Windowsom i dual bootom .
Na PC-u imam hardware na kojemu Arch+KDE isto leti - nemam uopce primjedbi. No lete i windowsi, i ne lete nista sporije. Njih imam u dual bootu samo zbog igara, dok u slucajevima kad trebam nesto kodirati u VS-u, onda imam jos jedne windowse u vboxu pod linuxom jer mi je tako lakse kodirati (stavim vbox na jedan desktop, a firefox u linuxu na drugi, itd. - windowsi za posao/fax su na taj nacin u potpunosti izolirani od interneta te nemam potrebu za antivirusima i ostalim glupostima, a mogu normalno raditi - naravno to je rijetkost; vecinu koda ionako pisem pod linuxom (ali uvijek se nadje netko tko bas ne zeli nista drugo doli c#-a)).

Na laptopu imam single boot Archa i nije bas da leti, al radi ok. Problem je malo stara atijeva graficka kartica koja je podrzana samo OSS driverima koji bas i ne implementiraju opengl 2.1 kak spada (a advertiseiraju ga - pa mi se aplikacije vole rusiti).
Tak da ne zalim za windowsima (bar ne jos - mozda budem kad se zaposlim nakon faksa i kad mi bude sef inzistirao da pisem iskljucivo win aplikacije).

Ono kaj sam htel konstantirati je to da kolko god dobar hardware slozis tak da ti linux leti; letjet ce ti i windowsi. Medjutim mozes sloziti i losu konfiguraciju u kojoj ce linux biti gotovo nemoguce koristiti, a windowsi ce raditi normalno. Zasad jos nisam vidio konfiguraciju u kojoj linux leti, a windowsi ne rade kak spada...
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

DoDo je napisao/la:Zasad jos nisam vidio konfiguraciju u kojoj linux leti, a windowsi ne rade kak spada...
Zato ja kod kuće imam dva stara kompjutera na kojima XP ne radi uopće (vjerojatno neki hardware problemi), a Linux radi čisto solidno ;)
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Gogy je napisao/la:
DoDo je napisao/la:Zasad jos nisam vidio konfiguraciju u kojoj linux leti, a windowsi ne rade kak spada...
Zato ja kod kuće imam dva stara kompjutera na kojima XP ne radi uopće (vjerojatno neki hardware problemi), a Linux radi čisto solidno ;)
OK, slazem se u vezi starih kompjutera (starijih od 6 god). No na pameti su mi bili novije konfiguracije (ne starije od 4 god). Naime, Unity ionako ne radi na starim kantama koje imaju manje od 1 GB rama, tako da to nije ciljano trziste Canonicala.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

odin je napisao/la:Ne želim biti grub niti se raditi pametan, al mogli bi ovaj slika preseliti pod Razno. Čak mislim da već imamo dvije ili tri slične teme pa da tamo raspravljamo o nedostacima i prednostima pojedinih OS-eva i korisničkih sučelja.
Na zapovijed izvršeno. slika
Nisam mogla naći sličnu/odgovarajuću temu, pa napravih novu, doduše ne u "Raznom" :| Pa sad raspravljajte. :) kava
Lutherus

Re: Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo

Kul.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Abzeenth je napisao/la: Nisam mogla naći sličnu/odgovarajuću temu, pa napravih novu, doduše ne u "Raznom" :| Pa sad raspravljajte. :) kava
Hm, nekak imam feeling da bude sad rasprava stala. Tak to obicno bude nakon sto moderatori naprave svoj posao i offtopic teme presele u nove. Problem je u tome da me forum automatski ne pretplati na novu temu, nego sam pretplacen i dalje na staru pa ne vidim ak dodju novi postovi. Isto valjda vrijedi i za ostale korisnike...
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

E jeb*** :( Teško je udovoljiti svima. Da se manje offtopičari, bilo bi preglednije i ne bi se ništa moralo razdvajati. Možda bismo se trebali dogovoriti oko tih stvari; koliko je preglednost zaista bitna? Često viđam takve primjedbe, da bi moderatori trebali "nešto" učiniti da bude preglednije, da je forum "u neredu" i nepregledan, a s druge strane, na gotovo svakom topicu o Ubuntuu se razviju ovakve ili slične rasprave koje jesu zanimljive i kvalitetne, ali odlutaju od "glavne" teme. Ispričavam se ako vam je ovo sad uništilo raspravu; ja ne znam za bolje rješenje...možda bi bilo dobro da predložite neka za ubuduće. :pogled_dolje
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Abzeenth je napisao/la:ja ne znam za bolje rješenje...možda bi bilo dobro da predložite neka za ubuduće. :pogled_dolje
Jel se moze nekako sloziti da se prilikom premjestanja postova iz teme A u temu B svi korisnici koji su pretplaceni na temu A automatski pretplate i na temu B? Tad ne bi bilo ovog problema...
Lutherus

Moglo bi se to složiti, treba se malo poigrati.
Odgovori