Flash player problem

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Re: Flash player problem

PostPostao/la zole052 » 23 ožu 2011, 12:13

cinober je napisao/la:upravo su ekipa iz omgubuntu preko fejsa požalila na bokere i napisala ovo na vol

One of the slightly disappointing results from our survey so far is that 65% of you guys have an ad blocker installed. Ads are the only way we make money and can afford to run the site, so if you have one, please disable it! For more information, check out this Ars Technica article "Why Ad Blocking is devastating to the sites you love"

pozivaju ći se na http://arstechnica.com/business/news/20 ... u-love.ars

A to je istina, jedino zalosno je sto je flash na linuxu tako los da je to cesto jedini spas, trebali bi pisati adobeu a ne ljudima koji citaju :cigara
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Podijelio/la zahvalu: 3 puta
Primio/la zahvalu: 15 puta
Spol: M

PostPostao/la pecija » 25 ožu 2011, 15:41

Mene ne brinu popupovi već problem prilikom gledanja videa na youtube preko cijelog ekrana. Naime, dolazi do trzanja i zastajkivanja. Dok sam koristio Windoze,taj problem nisam imao. Nije problem u browseru (inače koristim Chrome). Znači li to da jednostavno Linux ima lošiji Flash Player.? -Jedina mana na Ubuntu! :oops: :D
http://www.učemujefinta.com
pecija

Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta

PostPostao/la zole052 » 25 ožu 2011, 15:51

pecija je napisao/la:Mene ne brinu popupovi već problem prilikom gledanja videa na youtube preko cijelog ekrana. Naime, dolazi do trzanja i zastajkivanja. Dok sam koristio Windoze,taj problem nisam imao. Nije problem u browseru (inače koristim Chrome). Znači li to da jednostavno Linux ima lošiji Flash Player.? -Jedina mana na Ubuntu! :oops: :D

Ma adblock blokira flash reklame na stranici pa ima manje flash sadrzaja po stranici pa filmici idu bolje. Lako za popupove on iskoci pa ga zatvoris. Ma da flash za linux nije dobar ko za windoze na zalost.

A inace zna biti i razlike izmedju browsera kako radi flash. Ne bi trebalo ali iz mog iskustva je tako, cak ima razlike zavisno o distri kako radi flash... to ti je cuspajz zivi.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

PostPostao/la Suko » 25 ožu 2011, 17:05

pecija je napisao/la:Mene ne brinu popupovi već problem prilikom gledanja videa na youtube preko cijelog ekrana. Naime, dolazi do trzanja i zastajkivanja. Dok sam koristio Windoze,taj problem nisam imao. Nije problem u browseru (inače koristim Chrome). Znači li to da jednostavno Linux ima lošiji Flash Player.? -Jedina mana na Ubuntu! :oops: :D

A koliko ti je jaki komp?
Ako imaš neki slabi procesor, Flash će ti trzati za poluditi. A proc će biti zakucan na 100%.
Ja na svom kompu nema šanse da neke kompliciranije Flashove uspijem pogledati na full screenu.
Suko
Site Admin

Podijelio/la zahvalu: 110 puta
Primio/la zahvalu: 117 puta

PostPostao/la zole052 » 25 ožu 2011, 17:10

Suko je napisao/la:Ako imaš neki slabi procesor, Flash će ti trzati za poluditi. A proc će biti zakucan na 100%.
Ja na svom kompu nema šanse da neke kompliciranije Flashove uspijem pogledati na full screenu.

Vidis meni uopce nema razlike u performansama u fullscreenu i ne. Ako lagano trzucka u prozoru isto tako radi i u fullscreenu.
zole052

PostPostao/la Suko » 25 ožu 2011, 17:24

Ja samo youtube i vimeo mogu u fullscreenu gledati.
I to samo neke.
Ostale jako teško. JEdino ako je neka mala rezolucija.
Valjda ovisi kako je napravljen taj video player u flashu.
Većina ne trza na malom ekranu.
A valjda je to skroz individualno.
Jedino sam primjetio da su mi ranije verzija Flasha radile puno bolje.
Sad mi se čini da sve sporije i sporije radi.
Možda subjektivno mišljenje.
Suko
Site Admin

Podijelio/la zahvalu: 110 puta
Primio/la zahvalu: 117 puta

PostPostao/la Lutherus » 25 ožu 2011, 17:29

Ako gledam u full screen, cijeli video mi baci na drugi tab.Ali to je do dwm-a,nema veze sa flashom.
For my ally is the Source, and a powerful ally it is.
hit
Lutherus

Podijelio/la zahvalu: 70 puta
Primio/la zahvalu: 124 puta

PostPostao/la domi » 25 ožu 2011, 18:01

Meni je na Mintu kde 8 radio najbolje sad na Mintu 10 dobro a na Squiscu malo šteka ...bo...
domi

Podijelio/la zahvalu: 27 puta
Primio/la zahvalu: 30 puta

PostPostao/la Shicy » 25 ožu 2011, 19:39

domi je napisao/la:Meni je na Mintu kde 8 radio najbolje sad na Mintu 10 dobro a na Squiscu malo šteka ...bo...

meni na Skviziju radi skroz dobro..
Udruga SOK
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego sloboda.
Neću politiku u svoju butigu
Shicy

Podijelio/la zahvalu: 70 puta
Primio/la zahvalu: 67 puta

PostPostao/la pecija » 30 ožu 2011, 10:43

Suko je napisao/la:

A koliko ti je jaki komp?
Ako imaš neki slabi procesor, Flash će ti trzati za poluditi. A proc će biti zakucan na 100%.

Mislim da je komp dovoljno jak. Možda je do distre,ne mogu se baš sjetit početka (ubuntu 8.04)? Znam samo da je na windozima išlo glatko.
ubuntu 10.04
AMD Athlon 64 2800+
Mem. 500MiB
http://www.učemujefinta.com
pecija

Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta

PrethodnaSljedeća

Natrag na Linux početnici

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

TimIzbriši sve kolačiće