trajna instalacija/distribucija

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Abzeenth
Site Admin

Re: trajna instalacija/distribucija

Post Postao/la Abzeenth »

dado023 je napisao/la:...jel dovoljno stabilan?

pclos mi se čini kao dobar spoj debiana i fedore(nisam siguran u ovo), jer vidim da koristi apt, s kojim sam donkele upoznat koristeći ubuntu....ima li tko iskustva sa pclos?
A sad, što znači to "dovoljno stabilan"? :D Pretpostavljam da imaš neku ideju o tome što želiš od distribucije koju namjeravaš koristiti...moj savjet je da si pročitaš recenzije tih koje te najviše zanimaju (PCLOS, sid...) pa ćeš najbolje vidjeti koji su im nedostaci. Ako ti se ne da guglati i tražiti pojedinačne recenzije, mislim da na http://distrowatch.com/ imaju dosta linkova. :)
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

rolling release i dovoljno stabilan bas i ne idu jedno sa drugim, ukoliko se odlucis na neku rolling release distru podrazumijeva se da se znas snalaziti ili barem zelis nauciti snalaziti se u takvom okruzenju.

tome je tako jer ce se prije ili kasnije na svakom rolling releasu dogoditi upgrade znacajnijeg podustava gdje obicno dolazi do vecih ili manjih situacija.

pa ako vec ucis, onda se svakako bolje opredijeliti za distru koja ima veci broj usera jer je veca vjerojatnost da ces relativno lako naci rjesenje svog problema, daklem LMDE, Debian testing ili Arch..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
dado023
Spol: M

Post Postao/la dado023 »

uf, koliko sam već toga pročitao, reviews,...i sve više dobijam dojam da je pclos najbolji kompromis, iako mi se više dopada LMDE koji je manje memory hungry, ali relativno kasne sa update packs.....
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

ako želiš rolling release i da je stabilan onda gentoo
Odgovori