pa ako izuzmes vrijeme freeza, ostatak vremena je.jasox je napisao/la:Zar je debian testing rolling release ?shrike je napisao/la:debian testing:)
trajna instalacija/distribucija
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- glaskoncILLa
Re: trajna instalacija/distribucija
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
ima li razlike ako u sources.list piše (trenutno) wheezy ili testing? negdje sam načuo da je debiša za neke pakete baš tražio "wheezy" repozitorij...
- glaskoncILLa
ne bi smjelo imati, osim ako zelis ostati na wheezyu buduci da ce testing uvijek gledati u testing bez obzira bio to wheezy ili sto vec bude nakon njega..
...."Have you mooed today?"...
da, to je i meni logično
šta se događa sa testingom u "okolini trenutka" izdavanja stablea, u odnosu na sid (po broju bugova)?
šta se događa sa testingom u "okolini trenutka" izdavanja stablea, u odnosu na sid (po broju bugova)?
Sabayon isto nije los, ja sam ga koristio duze vrijeme i bio sam zadovoljan...dado023 je napisao/la:tnx na svim odgovorima, ....malo sam google-ao, i vidim da je pclos relativno noob friendly, jel postoji još koji takav distro da je ovako sređen?...izuzev LMDE
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
sid je rolling
openSUSE Tumbleweed
...doduše nisam nikad isprobao kako to funkcionira...
...doduše nisam nikad isprobao kako to funkcionira...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
link za sid?...jel dovoljno stabilan?devil je napisao/la:sid je rolling
pclos mi se čini kao dobar spoj debiana i fedore(nisam siguran u ovo), jer vidim da koristi apt, s kojim sam donkele upoznat koristeći ubuntu....ima li tko iskustva sa pclos?
jedna cura kojoj sam instalirao pclos prije god dana je oduševljena...radi k'o sat