Nvidia driver problem

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Re: Nvidia driver problem

PostPostao/la zole052 » 02 lis 2011, 13:45

mrakkovsky je napisao/la:probal sam, al mi zaključano, kak da otključam imam samo prava za čitanje....
e da i koji ja pass za sudo username?
kaj got oču utipkat opče ne prima ni brojke ni slova sa tipkovnice.

kada tipkas sifru ne vidi se, samo odtipkaj i enter, prihvatiti ce :)

a mozes i pokrenuti nautilus sa root ovlastima samo u terminalu napisi 'sudo nautilus' samo pazi sta radis sa njime, samo editiraj xorg.conf da ne sprckas nesto...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Podijelio/la zahvalu: 3 puta
Primio/la zahvalu: 15 puta
Spol: M

PostPostao/la mrakkovsky » 02 lis 2011, 14:32

hehe, nekaj sam sje**** neče mi se opče prikazat korisničko sučelje :) ufffff mislim da bum izludil sa tim i mislim da mi se isplati više nabavit novu grafičku nego se zafrkavat sa tim, jel stavr do grafičke ili do monitora, kolko sam skužil drajveri nisu skužili koji monitor je u pitanju i ponuđuju sam te neke rezolucije najosnovnije, e sad ako bi nabavil recimo ati graf. dal bi i oni isto tak zabrijavali?
mrakkovsky

Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: m

PostPostao/la Suko » 02 lis 2011, 14:49

Suko
Site Admin

Podijelio/la zahvalu: 107 puta
Primio/la zahvalu: 115 puta

PostPostao/la zole052 » 02 lis 2011, 16:29

mrakkovsky je napisao/la:hehe, nekaj sam sje**** neče mi se opče prikazat korisničko sučelje :) ufffff mislim da bum izludil sa tim i mislim da mi se isplati više nabavit novu grafičku nego se zafrkavat sa tim, jel stavr do grafičke ili do monitora, kolko sam skužil drajveri nisu skužili koji monitor je u pitanju i ponuđuju sam te neke rezolucije najosnovnije, e sad ako bi nabavil recimo ati graf. dal bi i oni isto tak zabrijavali?

ja sam imao isti problem i bio je zbog monitora a ne zbog graficke ali rjesio sam ga sa xorgom...

sta nakon sto si promjenio xorg nece ti se prikazati sucelje?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

PostPostao/la mrakkovsky » 02 lis 2011, 17:47

da, izbaci samo ko terminal i nekaj mogu upisivat....reinstaliral sam ih i idem ispočetka, nebum odustal dok ne skužim, makar bi mi bilo puno lakše kad bi se nekom dalo sve napisat i da sam pejstam....čudi me da drajveri od nvidie nemaju ko u win. za custom res. sam upišeš željenu rezoluciju i to je to.....sam da uspijem to riješit odma formatiram hdd i prelazim na linux, a do tad sam na win. jer fakat grozno izgleda bez prave rezolucije....bum malo pričekal možda neko ima neko riješenje, ak ne opet na google i deri :)
mrakkovsky

PostPostao/la zole052 » 02 lis 2011, 18:01

mrakkovsky je napisao/la:da, izbaci samo ko terminal i nekaj mogu upisivat....reinstaliral sam ih i idem ispočetka, nebum odustal dok ne skužim, makar bi mi bilo puno lakše kad bi se nekom dalo sve napisat i da sam pejstam....čudi me da drajveri od nvidie nemaju ko u win. za custom res. sam upišeš željenu rezoluciju i to je to.....sam da uspijem to riješit odma formatiram hdd i prelazim na linux, a do tad sam na win. jer fakat grozno izgleda bez prave rezolucije....bum malo pričekal možda neko ima neko riješenje, ak ne opet na google i deri :)

citaj sto ti se pise... ustediti ces vremena
zole052 je napisao/la:napravi si kopiju xorg.conf-a pa ako nakon boota bude problema pokrenes live cd i samo povrtis stari xorg.conf ili ga mozes jednostavno izbrisati pa ponovo pokrenuti komp pa sa onim nvidia settings ponovo ga kreirti

imao ja isti problem sa monitorom i evo mog rjesenja:
viewtopic.php?f=7&t=2260&start=20&hilit=5200

si probo ono drugo sto sam ti napiso?
zole052

PostPostao/la Suko » 02 lis 2011, 18:05

Jesi uopce i pogledao one linkove koje sam ti ostavio?
Suko
Site Admin

Podijelio/la zahvalu: 107 puta
Primio/la zahvalu: 115 puta

PostPostao/la mrakkovsky » 03 lis 2011, 01:35

zole052 je napisao/la:
mrakkovsky je napisao/la:da, izbaci samo ko terminal i nekaj mogu upisivat....reinstaliral sam ih i idem ispočetka, nebum odustal dok ne skužim, makar bi mi bilo puno lakše kad bi se nekom dalo sve napisat i da sam pejstam....čudi me da drajveri od nvidie nemaju ko u win. za custom res. sam upišeš željenu rezoluciju i to je to.....sam da uspijem to riješit odma formatiram hdd i prelazim na linux, a do tad sam na win. jer fakat grozno izgleda bez prave rezolucije....bum malo pričekal možda neko ima neko riješenje, ak ne opet na google i deri :)

citaj sto ti se pise... ustediti ces vremena
zole052 je napisao/la:napravi si kopiju xorg.conf-a pa ako nakon boota bude problema pokrenes live cd i samo povrtis stari xorg.conf ili ga mozes jednostavno izbrisati pa ponovo pokrenuti komp pa sa onim nvidia settings ponovo ga kreirti

imao ja isti problem sa monitorom i evo mog rjesenja:
viewtopic.php?f=7&t=2260&start=20&hilit=5200

si probo ono drugo sto sam ti napiso?

jesam, budem još malo kemijao po tom terminalu.....
mrakkovsky

Prethodna

Natrag na Linux i hardver

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

TimIzbriši sve kolačiće