Prije nisam imao taj problem sa Swapom, komp mi je znao raditi po dva, tri mjeseca bez reboota, a da je Swap particija iskorištena vrlo malo ili se kroz korištenje napuni, pa se s vremenom isprazni i dalje sve radi kao sat. Znao sam imati istovremeno otvorene i po dvije virtualne mašine, otvoreno hrpetinu tabova u Firefoxu, slušati online radio, raditi u editoru teksta, spajati se na FTP servere, gledati digitalnu televiziju i sve je radilo normalno. Sada računalo moram rebootati jednom dnevno ili jednom u dva dana da mi se Swap isprazni, što je vrlo iritantno jer ne znam što mi kolje računalo, a prije je sve radilo savršeno. Evo, dok sam napisao ovaj dio teksta, potrošnja Swapa mi je skočila sa 161 MB na 180 MB.
Na sistemu nisam dugo napravio full upgrade jer nisam ni previše vremena provodio za računalom, pa se nisam ni sjetio. Jedan dan sam napravio full upgrade i nadogradio se ogroman broj paketa. Od prilike u tom razdoblju mi se počeo javljati problem sa potrošnjom Swapa. Ne pada mi na pamet koji bi paket mogao prouzrokovati ovaj problem, jer sam ih odjednom nadogradio hrpu (moj bed).
Dođe mi da ponovno instaliram i iskonfiguriram cijeli sistem, ali kada sam radio backup i vidio koliko stvari moram ponovo konfigurirati, odustao sam od te ideje
Imam još nekih problemčića koji me muče, ali to ćemo drugom prilikom u drugoj temi. Rješavanje ovog problema sa Swapom mi je prioritet jer računalo više ne mogu koristiti normalno kako sam ga nekada mogao koristiti.
Molio bih ako netko zna u čemu bi možda mogao biti problem da pomogne. Ako treba još koja informacija, slobodno recite.
- Arch Linux
- 3.3.1-1-ARCH
- Swap 501 MB
Hvala!