Arch par pitanja

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: Arch par pitanja

Post Postao/la drone »

Ih, koliko sam ih ja puta reinstalirao... :vreca
To se kod mene razvijalo ovako - najprije reinstalacije, potom, kad sam malo naučio neke stvari, odlazak u terminal ili live cd, pa popravljanje koje bi moglo potrajati danima, a poslije sve brže. Međutim, u zadnje vrijeme sam se nekako i toga zasitio (vrijeme ide sve brže i ne vraća se, život prolazi), pa sad lijepo radim backupe. spametan
Kad skršim nešto i vidim da će mi trebati više od pet minuta za vraćanje na staro, jednostavno slijedi restart, pokretanje Clonezille, vraćanje imagea, restart i tu je sve kao što je i bilo.
(članak o tome samo što nije, večeras prvi dio ide u draft)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

O.T. Netko je obećao par kratkih crtica o Clonezilli. szbunjen
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
zole052

Post Postao/la zole052 »

drone je napisao/la:Ih, koliko sam ih ja puta reinstalirao... :vreca
To se kod mene razvijalo ovako - najprije reinstalacije, potom, kad sam malo naučio neke stvari, odlazak u terminal ili live cd, pa popravljanje koje bi moglo potrajati danima, a poslije sve brže. Međutim, u zadnje vrijeme sam se nekako i toga zasitio (vrijeme ide sve brže i ne vraća se, život prolazi), pa sad lijepo radim backupe. spametan
Kad skršim nešto i vidim da će mi trebati više od pet minuta za vraćanje na staro, jednostavno slijedi restart, pokretanje Clonezille, vraćanje imagea, restart i tu je sve kao što je i bilo.
mudar covjek ;)

mogao bi i ja prouciti tu clonezillu iako gotovo vise nikada ne prckam nesto sto mi ikako moze unistiti os...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
blacx

Post Postao/la blacx »

Vl@do je napisao/la:O.T. Netko je obećao par kratkih crtica o Clonezilli. szbunjen
drone je napisao u postu iznad tvog što nas očekuje ;)
drone je napisao/la:...Kad skršim nešto i vidim da će mi trebati više od pet minuta za vraćanje na staro, jednostavno slijedi restart, pokretanje Clonezille, vraćanje imagea, restart i tu je sve kao što je i bilo.
Dani

Post Postao/la Dani »

postoji li mogucnost ponovne reinstalacije base systema na stadij kakav je bio na pocetku?U pkgbrowseru imam logove svih instalacija pa sam mislio izbrisati sve pakete koji su instalirani nakon instalacije archa.Nisam radio backup sustava,moj bad.
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
Dani

Post Postao/la Dani »

Zanima me ima li gdje tutorial kako napraviti skripte za arch? Planirao sam nekako naći/napraviti skriptu da mi smanji brzinu procesora kada stavim bateriju, kao kada upišem ovu naredbu:

Kod: Označi sve

sudo cpupower frequency-set -g powersave
, ali da ju manualno aktiviram. Isto tako da, kada je na punjaču, da bude:

sudo cpupower frequency-set -g ondemand
nemam instaliran laptop-mode-tools niti ga želim instalirati, za sada.
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
blacx

Post Postao/la blacx »

Pogledaj ovdje:
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... f=8&t=9415

Napravi fajl (fajl.sh), u njega ubaci na vrh

#!/bin/bash
i u nastavku kod koji želiš izvršiti.

Spremi izmjene, napravi da ti je fajl izvršna datoteka:

chmod +x fajl.sh
Kad ti zatreba, pokreni ga s:

./fajl.sh
Dani

Post Postao/la Dani »

Ajd pomagajte.Danas sam updateo sustav i sve je radilo ok. Nakon što sam ponovno podigao sustav ,intednet preko usb sticka je riknuo. Restartao sam NetworkManager.service i ModemManager.service. Pokaze mi da je prepoznao usb,preko lsusb ga isto pokaže,ali ga nema u networkmanager appletu. Koristim kde.Kada opalim systemctl status ModemManager.service kaže da ne može naći podršku za uređaj u /sys/device/pci0000:00/0000:00:05.0/0000:02:00.0 : not supported by any plugin. Što da radim?
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Ne znam za Arch, ali ni jedan KDE network plasmoid/widget ne podržava modem manager > 0.6
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Odgovori