Python background app
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Re: Python background app
OK, da defintiivno je multithreading dobra ideja, ali ti je i to badava ako ti je efikasnost algoritma loša. Zato pogledaj da li možeš tu efikasnot poboljšati, a ako ne, probaj optimizirati program za procesor (tipa gcc optimizacije) i raditi stvari tipa koristiti int umjesto doble float (ako nije nužno) i slično
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- jurastublic
- Spol: M
Pa isprobaj. Evo ja sam za probu prepisao s weba mali socket i klijent pa sam izmjerio koliko mu treba da se spoji 100000 puta, pošalje, vrati i isprinta podugačku liniju:
To je na Phenomu x4 3.2 GHz. Opterećenje proca je 30%.
- ~/Desktop $ python client.py
11.7355079651 seconds
To je na Phenomu x4 3.2 GHz. Opterećenje proca je 30%.
"Hodor bre foobar"
to ovisi i o mrežnoj opremi, ne samo CPU. Možeš ti koristiti i loopback kao interni mehanizam, a u koem slučaju mislim da će biti radiklano brže (ne spominjajući da bi mogao uvijek pisati stvar u C-u umjesto pythonu ako su performanse bitne).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- jurastublic
Pročitaj originalni post. To je upravo to, local i python. Nema veze s mrežnom opremom.
"Hodor bre foobar"
@Shrike, imam 10linija python koda (mozda i manje) tu nema mnogo filozofije da se "ubrza" obrada..ili ce da radi brzo ili nece...
Zasto nije ovo pisano u C-u? Pa C ima problem sa memcached library (nisam system administrator tako da to nije moj deo posla zasto ne radi library) i onda moram python jer u njemu radi trenutno...
@jura, teoretski bi znaci islo, u praksi treba da vidim
Ono sto je sigurno je da sada imam 2k u sekundi a za mesec dana ce to sigurno pasti na 1k ... tako da mi smao bitno ovaj "peak" da preguram.
Ajd videcu ovih dana da prebacim socket + thread
Zasto nije ovo pisano u C-u? Pa C ima problem sa memcached library (nisam system administrator tako da to nije moj deo posla zasto ne radi library) i onda moram python jer u njemu radi trenutno...
@jura, teoretski bi znaci islo, u praksi treba da vidim
Ono sto je sigurno je da sada imam 2k u sekundi a za mesec dana ce to sigurno pasti na 1k ... tako da mi smao bitno ovaj "peak" da preguram.
Ajd videcu ovih dana da prebacim socket + thread
broj linija koda je neovisan o tome koliko je kod efikasan u smislu algoritamske efikasnosti. Spomenuo sam to jer si rekao da je sporo, ali ne bi smjelo biti. No dobro, ako library radi problema onda valjda treba promijeniti library u onaj koji radi
:D
Mozda bi lua radila?
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- jurastublic
Evo bug, imaš sreće da mi je viličar zdrobio par prstiju tako da imam vremena na bacanje
Napravio sam bolju verziju, nije socket nego FIFO, tj. "named pipe".
Ova daje preko 15000 hitova u sekundi uz opterećenje phenoma od 80%.
Skripte su u privitku. edit: dodao sam i za slanje arg preko cPickle kao original liste,
mislim da je to bolje iako mrvicu sporije -oko 13000 h/s...
Napravio sam bolju verziju, nije socket nego FIFO, tj. "named pipe".
Ova daje preko 15000 hitova u sekundi uz opterećenje phenoma od 80%.
Skripte su u privitku. edit: dodao sam i za slanje arg preko cPickle kao original liste,
mislim da je to bolje iako mrvicu sporije -oko 13000 h/s...
"Hodor bre foobar"
meni je to i dalje jako, jako sporo. trebalo bi biti na razini 10^6
- jurastublic
@shrike: Mislim da je dobio upravo šta je i tražio. Ako hoćeš možemo ti i ja pokušati u c ili assembleru da vidimo dokle ide.
Meni se ne da samome.
Meni se ne da samome.
"Hodor bre foobar"