Python background app

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Python background app

Post Postao/la shrike »

OK, da defintiivno je multithreading dobra ideja, ali ti je i to badava ako ti je efikasnost algoritma loša. Zato pogledaj da li možeš tu efikasnot poboljšati, a ako ne, probaj optimizirati program za procesor (tipa gcc optimizacije) i raditi stvari tipa koristiti int umjesto doble float (ako nije nužno) i slično
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jurastublic
Spol: M

Post Postao/la jurastublic »

Pa isprobaj. Evo ja sam za probu prepisao s weba mali socket i klijent pa sam izmjerio koliko mu treba da se spoji 100000 puta, pošalje, vrati i isprinta podugačku liniju:
  • ~/Desktop $ python client.py
    11.7355079651 seconds
To znači preko 8000 u sekundi.
To je na Phenomu x4 3.2 GHz. Opterećenje proca je 30%.
"Hodor bre foobar"
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

to ovisi i o mrežnoj opremi, ne samo CPU. Možeš ti koristiti i loopback kao interni mehanizam, a u koem slučaju mislim da će biti radiklano brže (ne spominjajući da bi mogao uvijek pisati stvar u C-u umjesto pythonu ako su performanse bitne).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jurastublic

Pročitaj originalni post. To je upravo to, local i python. Nema veze s mrežnom opremom.
"Hodor bre foobar"
Bug

Post Postao/la Bug »

@Shrike, imam 10linija python koda (mozda i manje) tu nema mnogo filozofije da se "ubrza" obrada..ili ce da radi brzo ili nece...
Zasto nije ovo pisano u C-u? Pa C ima problem sa memcached library (nisam system administrator tako da to nije moj deo posla zasto ne radi library) i onda moram python jer u njemu radi trenutno...

@jura, teoretski bi znaci islo, u praksi treba da vidim :D

Ono sto je sigurno je da sada imam 2k u sekundi a za mesec dana ce to sigurno pasti na 1k ... tako da mi smao bitno ovaj "peak" da preguram.
Ajd videcu ovih dana da prebacim socket + thread
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

broj linija koda je neovisan o tome koliko je kod efikasan u smislu algoritamske efikasnosti. Spomenuo sam to jer si rekao da je sporo, ali ne bi smjelo biti. No dobro, ako library radi problema onda valjda treba promijeniti library u onaj koji radi :D:D
max360se

Post Postao/la max360se »

Mozda bi lua radila?
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
jurastublic

Evo bug, imaš sreće da mi je viličar zdrobio par prstiju tako da imam vremena na bacanje :(
Napravio sam bolju verziju, nije socket nego FIFO, tj. "named pipe".
Ova daje preko 15000 hitova u sekundi uz opterećenje phenoma od 80%.
Skripte su u privitku.
pipe.zip
(1.15 KiB) Preuzeto 141 put.
edit: dodao sam i za slanje arg preko cPickle kao original liste,
mislim da je to bolje iako mrvicu sporije -oko 13000 h/s...
"Hodor bre foobar"
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

meni je to i dalje jako, jako sporo. trebalo bi biti na razini 10^6
jurastublic

@shrike: Mislim da je dobio upravo šta je i tražio. Ako hoćeš možemo ti i ja pokušati u c ili assembleru da vidimo dokle ide.
Meni se ne da samome.
"Hodor bre foobar"
Odgovori