Ja to osjetim i na vlastitoj koži jer ne koristim Googleove aplikacije (koristim stock android + aplikacije iz F-Droida) i sa svakom novom verzijom Androida, sve sam udaljeniji od funkcionalnosti koje pruža Googleov Android, štoviše, stvar se pogoršava iz verzije u verziju jer u novijoj verziji Androida imam manje funkcionalnosti nego u starijoj.
Toliko o Googleovoj krilatici "don't be evil". Doduše, nije to ništa neočekivano, ali samo pokazuje da svi bespogovorno slijede logiku profita -- bez iznimke, a onda tek dolazi ostalo ako se ne kosi s primarnom logikom. I nema veze koje "boje" branili: Apple, Google, Microsoft, RedHat, IBM, Facebook, Amazon, ... Eventualno možemo izabrati manje zlo u smislu da neki još nisu postali toliko "evil" kao neki drugi, ali da će sigurno u budućnosti postati.
Tužno je vidjeti da smo bili toliko ushićeni što Android, "naš Linuxovac" i kvalitetan slobodnosoftverski projekt, osvaja tržište i ruši vlasničku konkurenciju, da bi nas na kraju, kad je zasjeo na tron, "izdao" i izgubio svoju slobodnosoftversku narav.