Sada je: 30 svi 2020, 14:53.
Linux, poslužitelj, mreže i sigurnost

Moderator/ica: Moderatori/ce

Bertone je napisao/la:Za po doma ništ bolje ti ne treba: http://b2b.kvark.hr/ProductInfo.aspx?ProductID=179806 ili bilo koji drugi koji ima mogućnost rada s kabelskim modemom.


Našao ga u Protisu za 217 kuna.
Avatar
Postovi: 445
Postovi: 445
Pridružen/a: 18 svi 2010, 22:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 4 puta
Primio/la zahvalu: 10 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 14.04
Kod mene je Ciscov Scientific Atlanta username "" (prazno), a pass "W2402" (bez navodnika). ;)
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6334
Moderator
Postovi: 6334
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 269 puta
Primio/la zahvalu: 333 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce/LXDE
Bertone je napisao/la:Ak si mislio na TP-Link WL340G to je OK router samo nema to više za kupiti

mislio sam na tp-link wl 841
Avatar
Postovi: 8831
Postovi: 8831
Pridružen/a: 28 lip 2009, 22:49
Podijelio/la zahvalu: 197 puta
Primio/la zahvalu: 237 puta
Spol: M
OS: Slackware
Abnormal je napisao/la:
max360se je napisao/la:Pazi da je router i modem u jednom.


Zašto je to bitno?


da jer ako se samo router onda mu treba modem da bi se spojio na net, a ti svoj sadašnje router ne možeš prebacit u modem način rada jer ne možeš unutra.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Avatar
Postovi: 6781
Postovi: 6781
Pridružen/a: 06 lis 2011, 01:29
Lokacija: ~$
Podijelio/la zahvalu: 145 puta
Primio/la zahvalu: 58 puta
Spol: M
OS: Ovisi za sta
Bertone je napisao/la:I dalje mislim da te ne daju (B-net) pristup routeru (zbog nadogradnji i kontrole načina rada routera).

Eventualno kaj mi pada na pamet je da ako možeš napraviš hard reset routera i onda bi trebao moći pristupiti postavkama s:

Username :
Password : admin

PS. Username je blank, nema ga


Takva je situacija i sa Iskonom.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Avatar
Postovi: 2232
Postovi: 2232
Pridružen/a: 29 lis 2012, 07:57
Podijelio/la zahvalu: 8 puta
Primio/la zahvalu: 21 puta
OS: SLCKWR 14.1
Hard reset nije uspio. Uglavnom nakon hard reseta, stvarno se primjenjuje user: prazno, pass: admin, al mi svejedno ne da pristup DNS postavkama.

Dal bi mi prema ovim naprijed opisanim potrebama ovaj uređaj odgovarao?
http://www.protis.hr/products/details/t ... nnas/56933
Avatar
Postovi: 445
Postovi: 445
Pridružen/a: 18 svi 2010, 22:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 4 puta
Primio/la zahvalu: 10 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 14.04
Ne, u nazivu ti piše ADSL+modem .. tebi treba nešto što podržava "cable"
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T440p
Intel Core i5-4300M
Intel HD Graphics 4600
16GB DDR3L
1xSanDisk X400 512 GB & 1x240GB Intel 2500 Pro
15.6" FHD IPS anti-glare
6 & 9 cell Li-Ion battery
OS: kako kada
Slika: dio kolekcije

***

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Avatar
Site Admin
Postovi: 10517
Site Admin
Postovi: 10517
Pridružen/a: 01 kol 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 575 puta
Primio/la zahvalu: 786 puta
Spol: M
OS: LinuxMint Cinnamon
ne znam za kabelske mreže i kako oni rade, ali kod DSL-a je tu stvar jednostavna i najbolji ruteri koje možeš kupiti za kućnu upotrebu su mikrotik-ovi ruteri koji imaju pun k**** postavki, a čak sam načuo od par profića da su pouzdaniji od entry level cisco rutera. Na drugu stranu, mikrotikovi baš zbg hrpe postavki možda nisu baš idealna opciaj za totalne njubove jer bi im moglo biti malo prekompleksno za postaviti ili bi nešto zeznuli. Ukratko, ako imaju neki kompatibilan sa kablovskim netom, sa mikrotikom nećeš imati ikakvih problema. Ono što mene zanima je zašto želiš promijeniti DNS na ruteru?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Avatar
Moderator
Postovi: 10013
Moderator
Postovi: 10013
Pridružen/a: 07 pro 2007, 18:07
Podijelio/la zahvalu: 166 puta
Primio/la zahvalu: 272 puta
Spol: Y
OS: utuntu 19.10
Kod mene je kablovski internet + tv. Cisco modem + tp link router wr543g, evo gura već 3 godine kako sam prešao s adsl-a.

Gesendet von meinem MT11i mit Tapatalk 2
Slamd64
Slamd64
shrike je napisao/la:Ono što mene zanima je zašto želiš promijeniti DNS na ruteru?


Tako da mi svi uređaji spojeni na mrežu automatski koriste isti DNS. Osim toga B.net-ove postavke na ruteru su same po sebi problem jer izazivaju prekide veze, softverske nadogradnje im nisu posložene kako treba pa dolazi do konflikata, sama činjenica da B.net ne dopušta da si podesim postavke kako želim mi je već dovoljno iritantna. K tome dolazi i njihov bezobrazluk - recimo nazoveš onaj njihov help desk jer imaš probleme i pričaš im podatke s loga iz kojih se vidi da problem stvarno postoji, a znaš šta onda oni naprave - zabrane ti pristup logu.

I još jedna stvar - laptop mi je na metar i po od rutera, a signal mi je 70%. Moji problemi su počeli s DNS postavkama, al je to onda ošlo dalje i proširilo se.
Avatar
Postovi: 445
Postovi: 445
Pridružen/a: 18 svi 2010, 22:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 4 puta
Primio/la zahvalu: 10 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 14.04

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.