Sada je: 26 svi 2020, 05:18.
Linux, poslužitelj, mreže i sigurnost

Moderator/ica: Moderatori/ce

Nedavno sam s HT-a prešao na B.net i sad na B.net pokušavam promijeniti DNS postavke. Htio bi promijeniti DNS postavke na ruteru (znam da se DNS može promijeniti i na računalu, al radije bi na ruteru). Kod HT-a to nije bio nikakav problem, ali ovdje bome je.
Kad preko web sučelja uđem u postavke Thomson TWG850-4 uređaja uopće ne postoji mogućnost promjene DNS postavki. Na netu sam našao savjete da se to može preko telneta srediti. No kad iz terminala preko telneta oću ući na 192.168.100.1 dobijem odgovor "Unable to connect to remote host: Connection timed out". Ima neko pametan savjet?
Avatar
Postovi: 445
Postovi: 445
Pridružen/a: 18 svi 2010, 22:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 4 puta
Primio/la zahvalu: 10 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 14.04
Ako se ne varam, kod mene je 192.168.0.1.. možda i kod tebe? :?
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6328
Moderator
Postovi: 6328
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 269 puta
Primio/la zahvalu: 333 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce/LXDE
Probao sam i dobio odgovor - "Unable to connect to remote host: Connection refused".
Avatar
Postovi: 445
Postovi: 445
Pridružen/a: 18 svi 2010, 22:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 4 puta
Primio/la zahvalu: 10 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 14.04
Kaj nisu B-netovi routeri sad zaključani i administraciju rade oni szbunjen
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T440p
Intel Core i5-4300M
Intel HD Graphics 4600
16GB DDR3L
1xSanDisk X400 512 GB & 1x240GB Intel 2500 Pro
15.6" FHD IPS anti-glare
6 & 9 cell Li-Ion battery
OS: kako kada
Slika: dio kolekcije

***

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Avatar
Site Admin
Postovi: 10509
Site Admin
Postovi: 10509
Pridružen/a: 01 kol 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 575 puta
Primio/la zahvalu: 786 puta
Spol: M
OS: LinuxMint Cinnamon
Ne znam dal su zaključani, al upravo sam se spojio preko 192.168.100.1, tad me pita za login i pass. Koju god kombinaciju da probam ne mogu ući.
Avatar
Postovi: 445
Postovi: 445
Pridružen/a: 18 svi 2010, 22:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 4 puta
Primio/la zahvalu: 10 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 14.04
User ostavi prazno a u pass ukucaj "admin"
Avatar
Moderator
Postovi: 5814
Moderator
Postovi: 5814
Pridružen/a: 28 lis 2011, 23:31
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 205 puta
Primio/la zahvalu: 256 puta
Spol: M
OS: Arch i samo Arch Xfce
Probao, nema rezultata.
Avatar
Postovi: 445
Postovi: 445
Pridružen/a: 18 svi 2010, 22:06
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 4 puta
Primio/la zahvalu: 10 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 14.04
Good luck ;)
http://www.freerainbowtables.com/en/tables2/

Probaj 0000
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Avatar
Postovi: 6781
Postovi: 6781
Pridružen/a: 06 lis 2011, 01:29
Lokacija: ~$
Podijelio/la zahvalu: 145 puta
Primio/la zahvalu: 58 puta
Spol: M
OS: Ovisi za sta
Onda ovako: Ako imaš i fixni telefon b-netov onda ti je tehn. podrška 9911 (besplatan broj). Mene su isto tako navodili nekoliko puta. ;)
Avatar
Moderator
Postovi: 5814
Moderator
Postovi: 5814
Pridružen/a: 28 lis 2011, 23:31
Lokacija: Zagreb
Podijelio/la zahvalu: 205 puta
Primio/la zahvalu: 256 puta
Spol: M
OS: Arch i samo Arch Xfce
I dalje mislim da te ne daju (B-net) pristup routeru (zbog nadogradnji i kontrole načina rada routera).

Eventualno kaj mi pada na pamet je da ako možeš napraviš hard reset routera i onda bi trebao moći pristupiti postavkama s:

Username :
Password : admin

PS. Username je blank, nema ga
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T440p
Intel Core i5-4300M
Intel HD Graphics 4600
16GB DDR3L
1xSanDisk X400 512 GB & 1x240GB Intel 2500 Pro
15.6" FHD IPS anti-glare
6 & 9 cell Li-Ion battery
OS: kako kada
Slika: dio kolekcije

***

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Avatar
Site Admin
Postovi: 10509
Site Admin
Postovi: 10509
Pridružen/a: 01 kol 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 575 puta
Primio/la zahvalu: 786 puta
Spol: M
OS: LinuxMint Cinnamon

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.