Sada je: 17 ruj 2019, 12:12.
Linux, poslužitelj, mreže i sigurnost

Moderator/ica: Moderatori/ce

Bobi je napisao/la:Sto se tice indicator-applet-complete, instaliran je ali se nista nije promijenilo. Ikone i dalje nema i nakon reboota.
Racunalo sam rebootao 2-3 puta do sad i svaki put moram u terminalu upisati naredbu koju je vision poslao.
JH-IM
sto se tice tvoje druge naredbe, reinstall mi ne reagira


Što ti ovo izbaci:

Kod: Označi sve
cat /etc/network/interfaces
Avatar
Postovi: 2808
Postovi: 2808
Pridružen/a: 23 ruj 2013, 21:19
Podijelio/la zahvalu: 41 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol: M
OS: Ubuntu 18.04 LTS
# interfafaces(5) file udesd by ifup(8) and ifdown(8)
auto lo
iface lo inet loopback
Postovi: 16
Postovi: 16
Pridružen/a: 24 srp 2014, 22:20
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: WattOS, Windows 7/XP
# interfafaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
auto lo
iface lo inet loopback
Postovi: 16
Postovi: 16
Pridružen/a: 24 srp 2014, 22:20
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: WattOS, Windows 7/XP
Napravi kao ovdje i onda ne bi trebao unositi tu naredbu nakon reboot-a.
http://askubuntu.com/questions/193074/h ... every-boot
Ikonica je od NetworkManagera, kad on ne radi nema ni ikonice. Ako te volja možeš probati Wicd - ali možeš odabrati samo jedno - dhclient ili wicd ili NM.
Avatar
Postovi: 1795
Postovi: 1795
Pridružen/a: 15 sij 2014, 09:37
Lokacija: Zaljev svetaca
Podijelio/la zahvalu: 68 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol:
OS: Leap 15 / Linux Mint 19
Trebalo bi bilo kakav trag NetworkManagera uklonit (deinstalirati)?
Postovi: 16
Postovi: 16
Pridružen/a: 24 srp 2014, 22:20
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: WattOS, Windows 7/XP
Ne treba ga uklonit, možeš podesiti da se ne pokreće prilikom boot-a ali nzm kako - Ubuntu 14.04 nema systemd pa za naredbu nisam siguran.
Ovdje imaš kako to uraditi za Ubuntu.
Avatar
Postovi: 1795
Postovi: 1795
Pridružen/a: 15 sij 2014, 09:37
Lokacija: Zaljev svetaca
Podijelio/la zahvalu: 68 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol:
OS: Leap 15 / Linux Mint 19
Ok vision. Hvala ti. :)
Postovi: 16
Postovi: 16
Pridružen/a: 24 srp 2014, 22:20
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: WattOS, Windows 7/XP
Zanimljivo :hmm maloprije sam napravio update na Freyi koja je na laptopu kojeg sam zadnji put koristio prije dva-tri tjedna i nakon reboota... nema network managera :lulz :place pface

Zanimljivo, da Ubuntu 16.04 Alpha1 radi bez ikakvih problema i nakon updatea :-D

Da li je netko popušio network manager na recimo LinuxMintu 17/17.x nakon nadogradnje?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T440p
Intel Core i5-4300M
Intel HD Graphics 4600
16GB DDR3L
1xSanDisk X400 512 GB & 1x240GB Intel 2500 Pro
15.6" FHD IPS anti-glare
6 & 9 cell Li-Ion battery
OS: kako kada
Slika: dio kolekcije

***

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Avatar
Site Admin
Postovi: 10238
Site Admin
Postovi: 10238
Pridružen/a: 01 kol 2012, 12:39
Podijelio/la zahvalu: 573 puta
Primio/la zahvalu: 746 puta
Spol: M
OS: LinuxMint Cinnamon
bertone je napisao/la:Da li je netko popušio network manager na recimo LinuxMintu 17/17.x nakon nadogradnje?

Kod mene dosad sve ažurirano i bez problema (Mint 17). Pripazit ću još ovih dana
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.

jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Avatar
Moderator
Postovi: 5818
Moderator
Postovi: 5818
Pridružen/a: 25 ožu 2012, 14:29
Lokacija: ~/kauč
Podijelio/la zahvalu: 155 puta
Primio/la zahvalu: 250 puta
Spol: M
OS: Mint 17.3 Cimet
bertone je napisao/la:Da li je netko popušio network manager na recimo LinuxMintu 17/17.x nakon nadogradnje?

Na službenom laptopu imam Mint 17.? i kad mi je nestao NM mislio sam da je samo zablesio panel.. dakle ipak je u pitanju bug. :hmm
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6222
Moderator
Postovi: 6222
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 266 puta
Primio/la zahvalu: 323 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.