Windows propada

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Windows propada

Post Postao/la 4ndY »

zlatkoA je napisao/la:Frendi ..
Hvala na opširnoj opservacija gdje-kako-zašto ...itd..
Ajde recimo da se mogu složit sa tobom u nekih cirka 50% ali ono otalo hmm je samo tvoje
mišljenje i nebih se dao okladit da je to baš tako ili si ti vidovit ili sam ja kompletno neupućen.
Dakle prema tvojoj prezentaciji Linux će ostati ovdje gdje je i sad
i ta tvoja paradigma da je takav rođen ---hey to ipak zvuči prepotentno zar ne ...

Ne bih se htio kladiti ali mislim da 20-tak iskusnih developera mogu napraviti operativni sustav
koji bi bio ono što sam ja rekao, i ne srike ja ne čekam da linux bude kao Windows :facepalm
Pa nigdje nisam rekao da će GNU/Linux ostati gdje i sad... on će se neprekidno razvijati i to sve brže i brže. Gdje će biti nakon par godina to nitko ne može znati, no ja sam samo htio argumentirati da ga MS sa svojim Windowsima i modelom razvoja ne može pratiti. Na serverskoj, mobilnoj i "embedded" domeni Windows sve teže hvata korak. Na "desktop" GNU/Linux još lovi Windowse, ali pitanje je samo trenutka (predviđam unutar sljedećih par godina) gdje će se vodstvo promijeniti i Windowsi će se zauvijek ostati gledati u leđa slobodnoj konkurenciji. U tom pogledu reklo bi se da je sudbina vlasničkog OS-a neizbježna.

Možeš to nazvati predviđanjem, ali na temelju postojećih podataka i tendencija može se takva budućnost ekstrapolirati. Naravno, uvijek je moguć neki preokret, npr. da MS patentima i drugim podlim sredstvima uspori ili zaustavi takav epilog.

Što se tiče 20 programera i razvoja OS-a od nule... vrlo, vrlo teško. Možda za točno određeni hardver i sa točno određenu funkcionalnost, ali generalni OS, za raznolik hardver - nema šanse. Barem ne u nekom razumnom vremenu od recimo 5-10 godina :zamisljen
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
jorgovan

Post Postao/la jorgovan »

zlatkoA je napisao/la: Ne bih se htio kladiti ali mislim da 20-tak iskusnih developera mogu napraviti operativni sustav
koji bi bio ono što sam ja rekao, i ne srike ja ne čekam da linux bude kao Windows :facepalm

nema šanse, ustvari moguće je, samo je pitanje vremena.
na linux kernelu radi 1000 developera, ako ne i više.
iForce

Post Postao/la iForce »

Koja verzija propada? :-D
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

iForce je napisao/la:Koja verzija propada? :-D
Kažu da 3.1 ne stoji baš najbolje. I devedesetpetici isto pada broj korisnika. :mrgreen:
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

ma sve je to dos 里怒下
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ili bsod. :D
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Jedini windows koji mi je žao što nisam probao je 2000 i NT4.0. win9X što se mene tiče ima super windowsexplorer, svi nakon su strava i užas (OK XP explorer je isto OK), dok ovi tipa vist i 7 su mi užasno konfuzni i nelogični.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Slamd64

Re: AW: Windows propada

Post Postao/la Slamd64 »

Slazem se, ako ima win koji mi se svidja, onda je to sigurno 2000.

Gesendet von meinem Xperia Neo V mit Tapatalk 2
iForce

Post Postao/la iForce »

Meni je 95 bio super. Instaliraš Internet Explorer I odmah sve uspori. :-D
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

shrike je napisao/la:Jedini windows koji mi je žao što nisam probao je 2000 i NT4.0. win9X što se mene tiče ima super windowsexplorer, svi nakon su strava i užas (OK XP explorer je isto OK), dok ovi tipa vist i 7 su mi užasno konfuzni i nelogični.
Imam ti negdje doma oba, originalna, pa ako te baš volja mogu ih potražiti ;)

.. usput, NT 4.0 mi je bila živa muka instalirati no kad sam jednom uspio (uz tuđu pomoć naravno) u nekih godinu dana nisam imao niti jedan BSOD.
S druge strane na poslu smo imali NT 4,0 na serveru (IBM Netfinity 5500) i 20-ak IBM 300 GL-ova u 3-4 godine nije bilo niti jednog problema .. onda dolaskom Win 2000 su se stvari počele mijenjati .. na lošije.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"