Abzeenth je napisao/la:Ne lupetaj, disconnect postoji i kao addon za Firefox, kako bih ga inače ja koristila?max360se je napisao/la:Pa disconnect.me je za Safari i Chrome, a koliko znam Safari ne postoji za Linux.
disconnect.me
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: disconnect.me
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Koristo sam Tor (ili barem pokušao). Stvarno funkcionira, privatnost je zagarantirana, ali je nenormalno spor! Promet se provlači kroz 150 proxy-ja, a surfanje se pretvori u patnju... Navodno se ista stvar može napravit porešavanjem proxy-ja u samom Firefoxu (našao sam neke linkove). Nisam ništa postigao jer sam na kraju izgubio vezu s netom, pa odustao...
Koga zanima, ranjivost os-a (to je uglavnom za penđeraše, mada dobro dođe i za linux) i brownsera se može provjerit nizom testova na Gibson ShieldsUP:
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
Koga zanima, ranjivost os-a (to je uglavnom za penđeraše, mada dobro dođe i za linux) i brownsera se može provjerit nizom testova na Gibson ShieldsUP:
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- pootzko
- Spol: M
- Kontakt:
nije zagarantirana privatnost već anonimnost (kojom se donekle štiti privatnost, ali ne previše). bitna je razlika između te dvije stvari.
ovisi o čemu se radi. tor sigurno neće štititi od googleovih, facebook i sličnih tracking mehanizama već će samo sakriti originalnu izlaznu ip adresu što u slučaju ovih "legalnih praćenja" i nije baš nešto jer nas se može identificirati na hrpe drugih načina osim preko same ip adrese (npr - browser fingerprinting na temelju koječega). a osim toga, korištenje tora za privatnost je vrlo upitno i zato jer danas postoje hrpe malicioznih izlaznih tor nodeova koji presreću i iščitavaju promet koji ide preko tor mreže...
ovisi o čemu se radi. tor sigurno neće štititi od googleovih, facebook i sličnih tracking mehanizama već će samo sakriti originalnu izlaznu ip adresu što u slučaju ovih "legalnih praćenja" i nije baš nešto jer nas se može identificirati na hrpe drugih načina osim preko same ip adrese (npr - browser fingerprinting na temelju koječega). a osim toga, korištenje tora za privatnost je vrlo upitno i zato jer danas postoje hrpe malicioznih izlaznih tor nodeova koji presreću i iščitavaju promet koji ide preko tor mreže...
...I put on my robe and a wizard hat...
- Abzeenth
- Site Admin
This.pootzko je napisao/la:nije zagarantirana privatnost već anonimnost (kojom se donekle štiti privatnost, ali ne previše). bitna je razlika između te dvije stvari.
Najgore je kad ekipa negdje čuje za Tor pa svi pohrle skidati onaj Firefox+Pidgin paket ili neke slične user-friendly inkarnacije Tora bez da pročitaju barem neke osnovne informacije o funkcioniranju i namjeni tog svega
Koliko je bolji Chromium od Chromea po ptianju privanost. Siguran sam da nije baš provedena neka ozbiljna studija po tom pitanju, ali mislite li da bi ovaj prvi pošto je open source bio malo 'transparentniji'... Pa možda google poslije zašarafi na njega cijeli bataljon špijuna.
Ma mislim da sad vjerojatno sam Chrome ne salje previse podataka Googleu, ali ljudi koriste razne extenzije koje to vjerojatno rade.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.