TOP TEMA: Debian fan club

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: Debian fan club

Post Postao/la drone »

Stvarno zanimljivo. KDE meni već odavno ne radi takve gluposti. Ali ne koristim ga s Debianom. Možda nije dobro paketirano... ili tko zna što... Možda je do kernela ;)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Staromodan

Post Postao/la Staromodan »

Prije nekoliko dana sam instalirao najnoviji mint na rezervno računalo, nakon kojeg je sve radilo osim zvuka.
Premišljao sam se koju bih distribuciju uzeo namijenjenu za starija računala, pa sam odustao od toga i išao probati debian 6.0.6. i386 xfce na disk od 40 GB (swap oko 512 MB, root 6 GB i home 3 GB).
Na prvo pogled izgleda jako komplicirano, ali privikao sam se pa je proces instalacije prošao jednostavno i brzo.
Zvuk radi, yt malo šteka ali funkcionira (bitno je da sada nema reklama).
Ovaj forum izgleda malo drukčije, tj. podloga je tamnoplava, pa koristim ctrl+a kod čitanja.
Mislim da sam napokon našao linux koji mi odgovara za svakodnevno učenje.
Zadnja izmjena: Staromodan, dana/u 02 sij 2013, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.
Cooleech
Moderator
Spol: M

Post Postao/la Cooleech »

Staromodan je napisao/la:Ovaj forum izgleda malo drukčije, tj. podloga je tamnoplava, pa koristim ctrl+a kod čitanja.
Mislim da su se većina Debianovaca žalili na ovaj "feature". U postavkama stavi drugu temu i sve 5. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

Staromodan je napisao/la:Prije nekoliko dana sam instalirao najnoviji mint na rezervno računalo, nakon kojeg je sve radilo osim zvuka.
Premišljao sam se koju bih distribuciju uzeo namijenjenu za starija računala, pa sam odustao od toga i išao probati debian 6.0.6. i386 xfce na disk od 40 GB (swap oko 512 MB, root 6 GB i home 3 GB).
Na prvo pogled izgleda jako komplicirano, ali privikao sam se pa je proces instalacije prošao jednostavno i brzo.
Zvuk radi, yt malo šteka ali funkcionira (bitno je da sada nema reklama).
Ovaj forum izgleda malo drukčije, tj. podloga je tamnoplava, pa koristim ctrl+a kod čitanja.
Mislim da sam napokon našao linux koji mi odgovara za svakodnevno učenje.
racunaj da ti po defaultu nisu i ne mogu bit instalirani nikakvi non-free dodaci.

to se odnosi i na drivere za graficku i na javu (instalira se openjdknesto-jre) i flash (instalira se gnash) zbog cega neke stranice mogu i ne moraju izgledati onako kako si navikao/bi trebale.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Staromodan

Jel ima netko volje, da mi objasni kako da dodam drugi font (bitstream vera sans mono) ?
Zadnja izmjena: Staromodan, dana/u 02 sij 2013, 18:38, ukupno mijenjano 1 put.
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Staromodan je napisao/la:Jel ima netko volje, da mi ojasni kako da dodam drugi font (bitstream vera sans mono) ?
probaj ovo: http://packages.debian.org/search?keywo ... tream-vera
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
madone

Post Postao/la madone »

http://wiki.open.hr/wiki/Fontovi

Za grafiku ako imaš nv ili ati http://smxi.org/docs/sgfxi-manual.htm

i provjeri flash i javu kao što kaže glas
Staromodan

Išao sam na nekoliko stranica, pa je bolje bez f i j, jer nema dosadnih reklama.
Osjećam se kao puž, koji je prvi put koristi računalo.
holden

Post Postao/la holden »

bog te maz'o, još 289 bugova. Pa ovo neće biti do sredine proleća gotovo...
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Evo mene nazad Debianu!

Wheeezy s KDE-om, zasad radi glađe i finije od Mint 13 i 14 KDE inačica.

Prvo sam napravio base install bez DE-ova, pa zatim ručno povukoh aptitudeom kde-full, nadalje gtk integraciju i sve ostalo što mi treba...

:)
Odgovori