Enna ne radi na mint 9

Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Moderatori/ce

velimir
Spol: M

Enna ne radi na mint 9

Post Postao/la velimir »

Dodao apt komandnu liniju za enna repozitorij,instalacija uredno prošla ali se neće pokrenut. Dodao sam komandnu liniju apt-a za ubuntu 9.10. pa bi možda to mogao biti problem?
zole052

Re: Enna ne radi na mint 9

Post Postao/la zole052 »

velimir je napisao/la:Dodao apt komandnu liniju za enna repozitorij,instalacija uredno prošla ali se neće pokrenut. Dodao sam komandnu liniju apt-a za ubuntu 9.10. pa bi možda to mogao biti problem?
Uf, bas si me namucio za shvatiti sto pitas :)

To si ti dodao neki PPA repozitorij (wtf je ta enna?) ali si dodao repozitorij za karmic umjesto za lucid. Ehm... da to i meni jednom nije radilo ako se dobro sjecam. Napisi koji si tocno repozitorij dodao i kako i koju ti gresku javlja?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
velimir

Post Postao/la velimir »

zole052 je napisao/la:
velimir je napisao/la:Dodao apt komandnu liniju za enna repozitorij,instalacija uredno prošla ali se neće pokrenut. Dodao sam komandnu liniju apt-a za ubuntu 9.10. pa bi možda to mogao biti problem?
Uf, bas si me namucio za shvatiti sto pitas :)

To si ti dodao neki PPA repozitorij (wtf je ta enna?) ali si dodao repozitorij za karmic umjesto za lucid. Ehm... da to i meni jednom nije radilo ako se dobro sjecam. Napisi koji si tocno repozitorij dodao i kako i koju ti gresku javlja?
http://enna.geexbox.org/ to je enna,a ovo je apt linija deb http://packages.geexbox.org/ karmic main
zole052

Post Postao/la zole052 »

Mint 9 je baziran na ubuntu 10.04 znaci da ti trebaju repozitoriji od lucida a taj program koliko vidim ima repozitorije za lucid... odi u synaptic > Settings > Repositories > Other Software i tu nadji liniju od tog repozitorija, editiraj je i pod distribution umjesto 'karmic' napisi 'lucid' i reloadaj repozitorije. Ako ti jos izbacuje gresku javi kako zvuci :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

zole052 je napisao/la:Mint 9 je baziran na ubuntu 10.04 znaci da ti trebaju repozitoriji od lucida a taj program koliko vidim ima repozitorije za lucid... odi u synaptic > Settings > Repositories > Other Software i tu nadji liniju od tog repozitorija, editiraj je i pod distribution umjesto 'karmic' napisi 'lucid' i reloadaj repozitorije. Ako ti jos izbacuje gresku javi kako zvuci :)
ja sam neke aplikacije za karmic bez problema instalirao na lucid, očito ovisi od programa do programa.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Soul_Sample je napisao/la: ja sam neke aplikacije za karmic bez problema instalirao na lucid, očito ovisi od programa do programa.
Ja isto, nedavno mi se desio prvi slucaj kada sam ubacio repozitorij za karmic jer nije bilo za lucid i nije htjelo... :?
velimir

Post Postao/la velimir »

zole052 je napisao/la:Mint 9 je baziran na ubuntu 10.04 znaci da ti trebaju repozitoriji od lucida a taj program koliko vidim ima repozitorije za lucid... odi u synaptic > Settings > Repositories > Other Software i tu nadji liniju od tog repozitorija, editiraj je i pod distribution umjesto 'karmic' napisi 'lucid' i reloadaj repozitorije. Ako ti jos izbacuje gresku javi kako zvuci :)
Promijenio u lucid i uspješno instalirao ali kad kliknem na ennu vidim da hdd nesto radi ali se ne pojavljuje prozor od enne.
velimir

Post Postao/la velimir »

E: /var/cache/apt/archives/libelementary-data_0.6.0.063+svn49176-1_all.deb: trying to overwrite '/usr/share/elementary/themes/default.edj', which is also in package libelm-svn-05 0
to je greška koja mi se pojavljuje kad radim nadogradnju
zole052

Post Postao/la zole052 »

velimir je napisao/la: Promijenio u lucid i uspješno instalirao ali kad kliknem na ennu vidim da hdd nesto radi ali se ne pojavljuje prozor od enne.
Odi u meni desni klik na ikonu di pokreces taj program pa 'edit properties' pa pod 'command' vidis kako se pokrece iz terminala. Otvoris terminal pokrenes iz terminala taj program i onda ce valjda sta korisno ispisati pa malo proguglaj i pastaj ovdje ako se ne snadjes.
velimir

Post Postao/la velimir »

enna: error while loading shared libraries: libeina-ver-svn-05.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

ovo mi pokaže u terminalu
Odgovori