Objavljen Ubuntu 12.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Objavljen Ubuntu 12.04
Nece. Moraju placati. Iv@n je otkrio neke inkriminirajuce stvari o zavjeri Red Hata i IBM-a o sprijecavanju da Linux dodje do vise od par milijuna desktop korisnika. Milijarde se tu vrte!
Mi cemo imati para do kraja zivota.
Da LZS ne placa Bugu i PCChipu oni bi davnih dana propali. Pa tko vise to cita?
Mi cemo imati para do kraja zivota.
Da LZS ne placa Bugu i PCChipu oni bi davnih dana propali. Pa tko vise to cita?
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Pogrešno, pola foruma im koristi Linux.Abzeenth je napisao/la:Ne bave se oni time, većinu njihove publike to uopće ne zanima.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
-
Lutherus
Naspram komentara i znanja kao da ga nikad nisu ni vidjeli.iv@n je napisao/la:Pogrešno, pola foruma im koristi Linux.Abzeenth je napisao/la:Ne bave se oni time, većinu njihove publike to uopće ne zanima.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Nažalost, da.Lutherus je napisao/la:Naspram komentara i znanja kao da ga nikad nisu ni vidjeli.iv@n je napisao/la:Pogrešno, pola foruma im koristi Linux.Abzeenth je napisao/la:Ne bave se oni time, većinu njihove publike to uopće ne zanima.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Upravo sam na netbook bootao novi ubuntu sa LiveUSB-a. Dobro radi. Unity radi super (radio je super i na 10.04). Dosta brzo radi. Sasvim koretno. Ali sve u svemu imam osjecaj zatvorenosti cijelog sustava. Kao kad sam probao iPad2.
Gledam jer Ubuntu 10.04 sam na desktopu dosta smrdao i moram osim toga preslozit particije, a sam 10.04 je vec pomalo obsolete. Da je samo za mene, ne bih ni prismrdio Ubuntuu, ali desktop koristi vise moj djed i sad trazim nesto sto njemu nece tesko i sto ga nece zbunjivat.
Gledam jer Ubuntu 10.04 sam na desktopu dosta smrdao i moram osim toga preslozit particije, a sam 10.04 je vec pomalo obsolete. Da je samo za mene, ne bih ni prismrdio Ubuntuu, ali desktop koristi vise moj djed i sad trazim nesto sto njemu nece tesko i sto ga nece zbunjivat.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Ovaj Unity je katastrofa. Nemas pojma da li je aplikacija upaljena ili ne. Menu je isto neprakticno postavljen i sve zajedno je neprakticno. Nema sanse da to stavim.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Suko
- Site Admin
Probaj ga koristiti dva-tri tjedna. Promijeniti ces misljenje.
Ja sam ga isto mrzio na pocetku a sad mi je odlican.
Jos mi jedino Dash nije bas najbolje sjeo.
Ako ti ne pase Unity instaliraj Xubuntu i nadogradi na 4.10 xfce.
Usudio bi se reci da je bolji od Gnome 2.
Ja sam ga isto mrzio na pocetku a sad mi je odlican.
Jos mi jedino Dash nije bas najbolje sjeo.
Ako ti ne pase Unity instaliraj Xubuntu i nadogradi na 4.10 xfce.
Usudio bi se reci da je bolji od Gnome 2.
- drone
- Moderator
Meni Unity uopće nije tako loš kao što kruže glasine (i kao što mi je prvi put bio odvratan), ali još nije ni blizu KDE-a po funkcionalnosti. Međutim, KDE sazrijeva već godinama, Unity je još zelen. Ima nekih simpatičnih stvari.
max, otvorene aplikacije su označene nekakvim trokutićem
A Xfce... da, odličan je, sve bolji, iako ni on nije više za neke (pra)stare strojeve.
Ubuntu koristim dvadesetak dana na laptopu i nemam nekih većih zamjerki. Imao sam ispočetka probleme s nvidia driverima, ali s novom betom problemi su nestali. Radi sasvim dobro (iako moram napomenuti da Arch radi malo bolje, čini mi se da je brži čak i s KDE-om).
max, otvorene aplikacije su označene nekakvim trokutićem
A Xfce... da, odličan je, sve bolji, iako ni on nije više za neke (pra)stare strojeve.
Ubuntu koristim dvadesetak dana na laptopu i nemam nekih većih zamjerki. Imao sam ispočetka probleme s nvidia driverima, ali s novom betom problemi su nestali. Radi sasvim dobro (iako moram napomenuti da Arch radi malo bolje, čini mi se da je brži čak i s KDE-om).
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Da novi Xfce je bolji nego Gnome2. Hmm, a to znaci taj trokutic koji se jedva primjeti. A ne znam, moram stvarno razmislit, mislio sam stavi OpenSUSE, ali KDE je previse nakrcan tj. djed se ne bi snasao tako lako, a vec ima koju godinu i nije da super vidi.
Ni portali kao što su Arstechnica, ITPro, PCWorld, ZDnet, Lifehacker, Engadget i još mnogi drugi takvi nemaju većinsku Linux publiku, pa su ipak istog ili sljedećeg dana kada je Ubuntu objavljen išli pisati članke o novoj verziji, i to pojedini od njih dosta opširne članke, a da ne spominjemo kasnije recenzije.Abzeenth je napisao/la:Ne bave se oni time, većinu njihove publike to uopće ne zanima.Abnormal je napisao/la:...a s druge strane naši domaći portali (recimo Bug, PCchip, Gadgeterija) nisu uopće niti spomenuli izlazak nove verzije.